Диктант національної єдності

Дата: 27-10-2023, 16:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні сотні тисяч українців з різних куточків України та світу об’єдналися, пишучи диктант національної єдності.

Цьогоріч Західноукраїнський національний університет взяв участь в телемості до Дня української писемності та мови 2023 “Дороги України”. Ініціатором телемосту виступив Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля, який об’єднав заклади вищої освіти, які знаходяться на сході та заході України.

Знаково, що Західноукраїнський національний університет та Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля розпочали радіодиктант із привітань університетських спільнот.

“Мова для кожної людини є її осердям, важливим елементом культурної свідомості, ідентичності. Це історія народу, його світогляд та майбутнє. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу,” – сказав  в.о. ректора ЗУНУ Віктор Островерхов, звертаючись до молоді класичного університету Тернополя.

У акції взяли участь: декан СГФ Оксана Гомотюк разом із завідувачами кафедр, декан ФФО Андрій Кізима, юнаки та дівчата класичного університету Тернополя.

Відрадно, що прийшли написати диктант й наймолодші школярі разом із батьками – Святослав Герчаківський із сином Юрієм.

Радіодиктант у прямому ефірі читав  Олексій Гнатковський — актор, театральний режисер, виконавець ролі Івана Довбуша в популярному фільмі «Довбуш».