» » Міжнародний семінар з питань запобігання екоциду

Міжнародний семінар з питань запобігання екоциду

Дата: 30-10-2023, 14:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У тренінговому центрі прокурорів України відбувся міжнародний семінар «Правова кваліфікація злочинів проти довкілля: об’єднуємо зусилля на національному та міжнародному рівнях» за участі національних та міжнародних фахівців, науковців та практиків у сфері права та екології.

 

До заходу долучився представник ЗУНУ -  в.о. завідувача кафедри екології та охорони здоровʼя Леонід Бицюра.

Учасники обговорювали міжнародно-правове регулювання вчинення екоциду та запобігання завдання шкоди довкіллю під час воєнних дій, чинне кримінальне законодавство та судову практику щодо злочинів екоциду та порушення законів та звичаїв війни.

 

Також міжнародні та українські експерти дискутували щодо важливості створення та особливостей функціонування міжнародного реєстру і його зв’язок із національним реєстром збитків.

 

Останній блок дискусій міжнародного семінару присвячений криміналізації шкоди довкіллю на рівні ЄС та країн-членів ЄС, де фахівці-правники із ЄС деталізували недоліки законодавства на рівні ЄС та причини перегляду відповідної директиви екологічних злочинів.

 

Організатори семінару: Офіс Генерального прокурора України, тренінговий центр прокурорів України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, міжфракційне об’єднання Верховної Ради України «За довкілля, проти екоциду», Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина».

 

Захід відбувся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».