» » Бібліоуроки для першокурсників ЗУНУ

Бібліоуроки для першокурсників ЗУНУ

Дата: 1-11-2023, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж вересня та жовтня у бібліотеці ім. Л.Каніщенка для першокурсників Західноукраїнського національного універистету працівниками книгозбірні було проведено 82 бібліоуроки для першокурсників всіх факультетів та інститутів ЗУНУ.

Молодь ознайомили із структурою бібліотеки (відділ комплектування та обробки літератури, інформаційно-технічний відділ, читальний зал для викладачів та аспірантів ЗУНУ, читальн зал для студентів, абонемент наукової літератури,  читальн зал іноземної літератури, читальн зал бібліотеки юридичного факультету, абонемент художньої літератури), правилами користування бібліотекою  ім. Л. Каніщенка ЗУНУ, порядком  користування фондами бібліотеки. Також юнаки та дівчата мандрували віртуальним світом бібліотеки й навчилися користуватися спеціалізованою бібліотечною програмою УФД/Бібліотека.

Працівники розповіли як працює електронний каталог, завдяки якому здійснюється пошук літератури, репозитарій, який  надає вільний доступ до дисертацій, монографій, наукових видань та праць викладачів ЗУНУ, навчально-методичних матеріалів й кваліфікаційних робіт студентів.

Вони довели до відома студентів, що на сайті нашої бібліотеки працює віртуальна довідкова служба. Віртуальна довідкова служба (ВДС) — онлайнова служба, що виконує разові запити віртуальних користувачів, пов’язані з пошуком різного спектру інформації. ВДС є частиною інформаційного сервісу бібліотеки. "Віртуальна довідка" - це бібліотечна служба, бібліограф якої допоможе знайти інформацію про книги, статті, а також підібрати список літератури за конкретною темою. Перш ніж поставити запитання, необхідно ознайомитися з правилами користування віртуальною довідково-бібліографічною службою (ВДБС) («Віртуальною довідкою») бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ.

Звернувшись до служби, читач  зможе одержати тематичний бібліографічний список (за електронним каталогом бібліотеки), консультацію з бібліографічного опису та складання списку до курсової роботи та реферату, інформацію про необхідну літературу до реферату чи курсової роботи, список нових надходжень до бібліотеки за певний період.

Обслуговуються всі користувачі, які звертаються у службу, незалежно від віку, рівня освіти, місця проживання, а також від того, чи є вони читачами бібліотеки.

Читальний зал для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету сьогодні – це концентрований символ культури, де можна скористатися книжковим та періодичним фондом, отримати відповіді на запитання, які цікавлять читача, зустрітися із відомими особистостями Тернопільщини, пройти ігри-квести, інтелектуальні вікторини, переглянути документальні та художні фільми, поспівати у карооке чи просто гарно провести дозвілля.