» » Зустріч із представниками Тернопільської митниці

Зустріч із представниками Тернопільської митниці

Дата: 10-11-2023, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На базі Тернопільської митниці відбулася зустріч студентів Західноукраїнського національного університету із керівництвом інституції. До учасників заступник начальника митниці Костянтин Тішин. Він окреслив особливості функціонування Тернопільської митниці в умовах воєнного періоду, її кадровий потенціал та перспективи працевлаштування випускників ЗУНУ у митних органах.

В.о. начальника митного поста «Тернопіль» Андрій Петрусенко ознайомив студентів із законодавчими новаціями у сфері митного оформлення транспортних засобів, зазначив основні проблемні аспекти переведення митних формальностей з розмитнення транспорту на цифрові платформи.

Доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Святослав  Герчаківський, як гарант ОП «Митна справа», представив базові напрями навчально-методичної роботи щодо підготовки спеціалістів для митних органів держави та наголосив на потребі удосконалити практику працевлаштування випускників університету.  

В.о. начальника відділу по роботі з персоналом Світлана Садовська ознайомила студентів з особливостями кадрової роботи на митниці, нормативно-правовими аспектами добору кадрів та вимогами, що ставляться до кандидатів, запевнила студентів у перспективах роботи у митних органах держави.

Надалі для студентів освітньо-професійних програм «Фінанси», «Митна та податкова справа», «Митна справа» була проведена гостьова лекція, де спікерами виступили начальник відділу забезпечення митного контролю та оформлення Андрій Саварин та Володимир Титор.

      Гостьова лекція «Законодавчі новації митного оформлення та контролю товарів і транспортних засобів» пройшла надзвичайно пізнавально та динамічно. Особливо вражаючим було те, що усі слухачі мали змогу побувати безпосередньо на робочих місцях інспекторів митної служби, місцях прибуття транспортних засобів, ознайомитися із роботою автоматизованих систем митного оформлення, практичними аспектами застосування технічних та спеціальних засобів митного контролю та ін. 

       Студенти проявили великий інтерес до тематики гостьової лекції та разом із своїм куратором - доцентом кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Іриною Круп’як висловили побажання продовжити практику зустрічей та гостьових лекцій із працедавцями, стейкхолдерами у фінансовій та митно-податковій сферах.