» » Просвітницький захід «Великдень душі зігріває»

Просвітницький захід «Великдень душі зігріває»

Дата: 30-04-2024, 11:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі  бібліотеки імені Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбувся просвітницький захід «Великдень душі зігріває» для студентів спеціальності «Агрономія» з метою узагальнення знань студенів про історію проходження Великоднього свята, традиції, звичаї нашого народу, прищеплення почуття гордості та національної самосвідомості.

Модератори – працівники читального залу для студентів та доцент кафедри агробіотехнологій – Олена Чернишенко.

Великдень є найбільшим християнським святом, яке несе з собою віру, надію і любов.

Ірина Любезна розповіла про історію Великодня в Україні. Присутні переглянули документальний фільм «Великдень в Україні - Історія та Символи Пасхи». Олена Чернишенко поділиласясекретом – технікою нанесення воску на писанку своєї прабабусі.

Також для учасників заходу було проведено Великодню вікторину з метою розширення духовного світу молоді; поглиблення знань про традиції та звичаї нашого народу щодо святкування Пасхи та спонукання до їх відтворення. Студенти проявили обізнаність та ерудованість під час відповідей на питання. Гарний настрій, заряд енергії та позитивні емоції отримали всі учасники.

Родзинкою заходу стало створення барвистого Великоднього віночка під керівництвом наставника групи Олени Чернишенко, який залишили в подарунок бібліотеці ім. Л. Каніщенка. Вінок символізує тепло й єднання. Кожен студент долучився до прикріплення декору і висловив свої добрі та  щирі слова побажань для працівників книгозбірні. 

Під час створення віночка у стінах читального залу панувала атмосфера Великодніх свят.

Нехай це величне свято наповнить наші серця світлими почуттями надії і любові, віри в Перемогу, дарує щастя та добро.