» » Американський професор Вільям Фрік завітав до класичного університету Тернополя

Американський професор Вільям Фрік завітав до класичного університету Тернополя

Дата: 16-05-2024, 11:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно до Західноукраїнського національного університету завітав професор Університету Оклахоми та Університету Шарджі, доктор Вільям Фрік.

Упродовж робочого візиту професор Вільям Фрік провів лекції «Вплив соціальних мереж на руйнування віри у демократію та демократичні норми в США». Він розглянув теми позиціонування соцмереж як ЗМІ, небезпеку «блокування неугодних думок», те, як зацікавлені сторони маніпулюють людьми у масмедіа. Спілкуючись, Вільям Фрік зазначив: «Американський журналіст Уолтер Кронкайт сказав: "Свобода преси не просто важлива для демократії, вона і є демократія". Іронічно, що тепер подоба преси є загрозою для демократичних цінностей».

Студенти спеціальності «Бізнес-комунікації та переклад» навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина із захопленням слухали лекції, дискутували, обмінювалися думками.

Студент групи БКП-31 Максим Гусак поділився своїми враженнями: «Ця лекція дозволила мені з іншої сторони подивитися на масмедіа, зрозуміти можливі небезпеки, які вони мають, та переосмислити демократичні цінності у суспільстві».

Студент БКП-21 Андрій Стравський: «Лекція щодо впливу соціальних мереж на ставлення громадян до країни виявилася справді пізнавальною. Лектору вдалося презентувати не лише нові факти та статистичні дані, виявлені в результаті дослідження, але й поглибити загальне розуміння того, як дії користувачів в інтернеті впливають на сприйняття навколишнього світу та політики держави. Лекція надихає діяти відповідальніше та свідомо у віртуальному просторі»

Також студенти спеціальності «Бізнес-комунікації та переклад» провели англомовну екскурсію для професора Вільяма Фріка.

«Гуляти Тернополем з нашим американським другом було неймовірно цікаво та захопливо! Американець був дуже вражений архітектурою старовинних будівель, а також великою кількістю зелених зон та парків у місті. Наша мініекскурсія дозволила йому побачити найважливіші пам'ятки: замок, катедральний собор, одну з найстаріших вуличок Тернополя, та відчути атмосферу нашого міста. Для нас це було чудовою можливістю ділитися нашими знаннями та показати гостю всю красу і особливості Тернополя», - сказала  студентка групи БКП -22 Катерина Шум.

Професор Вільям Фрік, підсумовуючи візит до класичного університету Тернополя, зазначив: «Коли я згадую про спілкування зі студентами під час ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Комунікація як фактор прозорості соціальної взаємодії: психологічний, історичний, правовий, економічний та політичний виміри», мене переповнює вдячність та приємні емоції.  Молодь Західноукраїнського національного університету є яскравою, інтелектуально-озброєною, соціально активною, яка чудово володіє англійською мовою. Від формальних семінарських презентацій до неформальних зустрічей студенти були добре обізнані у своєму соціальному розташуванні, своїй важливій ролі у світових справах, демонструючи при цьому величезну здатність дивитися в майбутнє з непохитним оптимізмом не лише для себе окремо, але й колективно як культурний спільнота молоді, що робить внесок у широке суспільне благо. Вони також вміють розважатися, тому я почуваюся в Україні, як вдома. Я щиро сподіваюся, що ми продовжимо наші нові відносини змістовно та продуктивно».