Сумуємо…

Дата: 17-05-2024, 14:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Колектив Західноукраїнського національного університету глибоко сумує з приводу смерті  кандидата економічних наук, доцента, академіка АЕК, заслуженого працівника освіти України - Віктора Степановича Совінського.

Він народився 22 жовтня 1937 року в с. Лопатинці Вінницької області. З 1958 по 1963 рік навчався у Львівському сільськогосподарському інституті на економічному відділенні й отримав диплом бухгалтера-економіста.

У 1963-1965 рр. працював викладачем у Копичинському технікумі бухгалтерського обліку.

У 1972 році розпочав свою професійну діяльність у Тернопільському фінансово-економічному інституті викладачем кафедри бухгалтерського обліку в сільському господарстві.  У січні 1978 р. захистив кандидатську дисертацію «Шляхи підвищення ефективності продукції скотарства в умовах поглибленої спеціалізації і концентрації».

Пройшов шлях викладача, старшого викладача, заступника декана факультету заочного навчання, доцента кафедри бухгалтерського обліку в сільському господарстві, декана факультету заочного навчання, вченого секретаря, доцента кафедри бухгалтерського обліку і аналізу в АПК.

У Західноукраїнському національному університеті працював до 2005 року й завершив професійну діяльність на посаді доцента кафедри економіки, обліку та економічного аналізу у сфері соціальної інфраструктури на факультеті обліку та аудиту ТДЕУ.

Помер Віктор Степанович 15 травня 2024 року.

Він був надзвичайно працьовитою та наполегливою людиною, упродовж багатьох років займався науковою роботою й працював на благо закладу вищої освіти.

Висловлюємо щирі співчуття родині, колегам, друзям. Вічна йому пам’ять…