» » Співпраця із міжнародними університетами!

Співпраця із міжнародними університетами!

Дата: 21-05-2024, 15:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк, проректор з наукової роботи Микола Дивак та в.о. декана факультету комп’ютерних інформаційних технологій Ігор Якименко з метою налагодження міжнародної співпраці, проєктної діяльності та організації Міжнародної конференції «14th International Conference on Advanced Computer Information Technologies, ACIT'2024» з робочим візитом завітали до Університету Південної Богемії в Чеське Будейовіце, Католицького університету в Ружомберку та Університету Костянтина Філософа в Нітрі.

Під час зустрічі ректора класичного університету Тернополя Оксани Десятнюк та ректора Університету Південної Богемії Павела Козака відбулося підписання договору про співпрацю. Колеги домовилися про реалізацію спільних навчальних, науково-дослідних, соціально-культурних проєктів та розробок; проведення конференцій, симпозіумів, лекцій; участь у навчальних програмах двостороннього та багатостороннього співробітництва, програмах академічних обмінів.

Звертаючись до партнерів, Оксана Миронівна зазначила: «Співпраця із вашим університетом – це нові можливості для професорсько-викладацького колективу та студентства наших закладів вищої освіти, адже консолідуючи зусилля ми зможемо обмінюватися досвідом та знаннями, впроваджувати інноваційні програми й робити свій внесок у розвиток сучасної, прогресивної освіти й науки!»

Також під час спілкування колеги обговорили проведення конференції ACIT 2024, яка відбудеться 19-21 вересня 2024 року у м. Чеське Будейовіце.  Організаторами 14-тої Міжнародної конференції з передових комп'ютерних інформаційних технологій (ACIT'2024) виступають: Західноукраїнський національний університет (Україна), Південночеський університет (Чеська Республіка), Вроцлавський університет економіки та бізнесу (Польща), Деггендорфський технологічний інститут (Німеччина), Католицький університет в Ружомберку (Словаччина) та Чехословацька секція IEEE\Computer Chapter (Чеська Республіка). Конференція є міжнародним форумом для дослідників, науковців, фахівців та студентів інженерних напрямів у галузях інформаційних технологій, комп'ютерних наук, обчислювального інтелекту і математичного моделювання, штучного інтелекту і когнітивних систем, інформаційних технологій в економіці та управлінні, кібербезпеки, спеціалізованих програмних та комп'ютерних систем. У зустрічі взяв участь доктор Лібор Досталек – співголова міжнародного програмного комітету Міжнародної конференції ACIT.

Делегація ЗУНУ також зустрілася із ректором Католицького університету в Ружомберку Ярославом Демком, аби узгодити реалізацію академічної мобільності, участь у спільних наукових та освітніх проєктах. Обидві сторони висловили свою зацікавленість у розвитку подальшої співпраці.   До зустрічі долучилися декан соціально-гуманітарного факультету Оксана Гомотюк та заступник декана СГФ Юрій Щербяк.

В Університеті Костянтина Філософа в Нітрі ректор Оксана Десятнюк поспілкувалася  із ректором Ліборем Возарем й узгодила план дій щодо реалізації програми двох дипломів, стажування студентів і викладачів закладів вищої освіти.

Розширюємо горизонти співпраці, зміцнюємо наші позиції на міжнародному рівні в освітній і науковій царині!