» » Робоча зустріч із президентом Національної асоціації медіаторів України

Робоча зустріч із президентом Національної асоціації медіаторів України

Дата: 23-05-2024, 14:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно директор навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету Оксана Коваль з робочим візитом завітала у Національну асоціацію медіаторів України у Києві та зустрілася із президенткою НАМУ – Катериною  Наровською. До спілкування долучилася координатор з міжнародної діяльності ННІК ЗУНУ – Анастасія Мартиневич.

Як розповіла пані Катерина, основною метою діяльності ГО «НАМУ» є сприяння становленню, використанню та поширенню медіації як особливого підходу до вирішення конфліктів у різних сферах життя, об’єднання фахівців у сфері медіації та розвитку професії медіатора на рівні кращих світових стандартів, захист спільних інтересів членів асоціації та представництво їхніх інтересів в Україні та закордоном.

Асоціація має кількарічну історію плідного співробітництва із міжнародними організаціями. ГО «НАМУ» співпрацює з координатором проєктів ОБСЄ у підтримці розвитку української спільноти експертів-медіаторів та фасилітаторів діалогу. Також НАМУ проводить багато заходів у напрямі розбудови в Україні альтернативних судочинству методів вирішення суперечок, завдяки підтримці американського народу, наданої через агентство США з міжнародного розвитку розвитку (USAID) і впровадженої у межах  проєкту «Справедливе правосуддя» та програми реформування сектору юстиції «Нове правосуддя». Нещодавно Національна асоціація медіаторів України реалізувала проєкт «Посилення спроможності спільноти медіаторів до формування в Україні критеріїв якості послуг з вирішення спорів» за підтримки The Matra Programme Королівства Нідерландів. ГО «НАМУ» надає підтримку експерту організації ООН Жінки у розробці та апробації методології врахування гендерних питань в здійсненні медіації під час процесів миротворчості та примирення в українському контексті у рамках проєкту «Підтримка партисипативної розробки гендерно-відповідальної медіації в процесах миротворчості та примирення в Україні».

Під час розмови сторони обговорювали результати напрацювання дискусійної платформи «Сертифікація медіаторів: міжнародний досвід», яка відбулася на базі ННІК ЗУНУ за участі Національної асоціації медіаторів України, Нідерландського фонду якості для медіаторів SKM, Ради сертифікованих медіаторів Латвії, Асоціації медіаторів Грузії; визначали подальші перспективні кроки співпраці, домовилися про спільні проєкти та дослідження, говорили про роль та важливість медіації як сучасного та цивілізованого методу вирішення спорів.

Незабаром планується підписання меморандуму про співпрацю із Національною асоціацією медіаторів України та заплановано спільні поїздки й заходи.

Зустріч була надзвичайно продуктивною. Сторони зазначили, що зацікавлені у розвитку динамічного партнерства та дружніх відносин.