» » Міжнародна конференція «Виклики розвитку сучасної економіки»

Міжнародна конференція «Виклики розвитку сучасної економіки»

Дата: 24-05-2024, 17:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю


 Єреванський навчально-науковий інститут Західноукраїнського національного університету об’єднав освітян, учених, дослідників у Міжнародній конференції «Виклики розвитку сучасної економіки».

Ректор класичного університету Тернополя Оксана Десятнюк, вітаючи партнерів та колег, зазначила: «Проблематика, яку ми обговорюємо, є надзвичайно актуальною, адже сучасна економічна система стикається щоразу із новими загрозами, тому важливо вміти їх передбачати, адаптовуватись та шукати шляхи їх вирішення. Ми розуміємо, що для розв’язання складних економічних проблем необхідно розробляти нові підходи для їх подолання, створювати нові інституції й посилювати співпрацю, а кожен із нас має відігравати у цьому процесі свою роль. Наші колективні зусилля визначать майбутнє світової економіки. Працюючи в науці, в бізнесі, політиці, інформаційній, соціальній та культурній сферах, ми повинні обирати ті види діяльності, в яких наші знання і досвід поєднуються та дають значний ефект у створенні нового й корисного. Це дозволить нам зробити прорив, який піде на користь людям,  світовій спільноті. Переконана, що у ході роботи конференції ми почуємо цікаві ініціативи й зможемо багато що реалізувати на практиці.  Нехай співпраця учених стане міцним підґрунтям для процвітання наших держав та перемови України!»

Виступаючи, тимчасовий повірений у справах України в Республіці Вірменія Валерій Любач сказав: «Ми є свідками того, що економічне зростання України та Вірменії взаємопов’язане і залежить від тісного співробітництва між країнами. Спільні ініціативи у сфері науки, бізнесу та культури можуть сприяти розвитку обох держав, зокрема шляхом обміну досвідом та знаннями!»

Продовжуючи роботу, учасники заслухали доповіді про актуальні проблеми розвитку економіки; цифровізацію бізнесу РА; малі і середні підприємств в РА; оцінку довгострокового зв’язку між інфляцією та економічним зростанням для Вірменії; причини виникнення тіньової економіки та шляхи її подолання; ризики банкрутства; проблеми управління державним боргом РА; перспективи розвитку пригодницького туризму в РА; вірменську загальнонаціональну програму; наслідки трудової міграції для економіки РА; сучасні проблеми кроскультурного менеджменту; мігрантів в іншому етнічному середовищі; правове забезпечення ефективної господарської діяльності; історичну еволюцію аграрних реформ; використання економічних термінів у викладанні англійської мови; вплив геополітичних відносин на РА; застосування мови програмування Python; розробку мікропроцесорної системи керування резервуарною водою.

У конференції також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов, проректор з наукової роботи Микола Дивак, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц.

Звертаючись до присутніх, директор ЄННІ ЗУНУ Саак Гудратян сказав: «Наукова конференція – це майданчик для обміну думками, ідеями, який сприятиме зміцненню зв'язків та розвитку стратегій спільної дії між науковцями, установами та організаціями різних країн».

Дякуємо усім за спільну роботу та активну участь у Міжнародній конференції «Виклики розвитку сучасної економіки»!