» » Фінальні ігри XIX літньої Універсіади України з волейболу серед жіночих команд

Фінальні ігри XIX літньої Універсіади України з волейболу серед жіночих команд

Дата: 27-05-2024, 17:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На базі Західноукраїнського національного університету відбулися фінальні ігри XIX літньої Універсіади України з волейболу серед жіночих команд.

Упродовж 23-26 травня 2024 року студенти класичного університету Тернополя, збірні Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Волинської областей та два колективи Києва боролися за першість.

Фінальні ігри проходили у два етапи. Під час групових ігор студентки ЗУНУ здобули три впевнені перемоги над командами з Чернігова, Івано-Франківська та Чернівців.

За підсумками 4 ігрових днів місця розподілились наступним чином:

1 місце – Хмельницька область;

2 місце – ЗУНУ;

3 місце – Чернігівська область.

На урочистій церемонії закриття XIX літньої Універсіади України з волейболу серед жіночих команд виступив голова вченої ради ЗУНУ, віцепрезидент студентської спортивної спілки України Андрій Крисоватий.

Андрій Ігорович, звертаючись до спортсменок зазначив: «Ви вмієте працювати у команді, об’єднуватися заради перемоги. Бути впевненими, амбітними та наполегливими – це основні меседжі для кожного із вас, тож бажаю й надалі рішуче йти уперед, формувати характер й вірити у себе!»

Також Андрій Крисоватий нагородив учасників XIX літньої Універсіади України з волейболу серед жіночих команд.

До привітань долучився начальник Тернопільського обласного управління з фізичного виховання та спорту комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України – Олександр Бірюков.   

Підготували команду ЗУНУ тренер ННЦСС Людмила Чорненька  і старший викладач кафедри фізичної реабілітації та спорту Андрій Чорненький.

За результатами змагань класичний університет Тернополя посів 1 місце серед закладів вищої освіти 3 категорії та 2 місце серед зво усіх шести категорій.