» » Колективу ЗУНУ передали сучасний спектрофотометр

Колективу ЗУНУ передали сучасний спектрофотометр

Дата: 27-05-2024, 17:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

За сприяння ТОВ «Агрікон-Південь» та ТОВ «Західноукраїнський інноваційний хаб» колективу класичного університету Тернополя передано сучасний прилад для вимірювання хімічного забруднення у воді, ґрунті та рослинності – спектрофотометр.

Керівник департаменту продажів та маркетингу ТОВ «Агрікон-Південь» Олександр Клак та керівник відділу продажів ТОВ «Агрікон-Південь» Сергій Грошко, спілкуючись із колективом ЗУНУ, зазначили: «Практичні навички є дуже важливими для фахівців, тож ми раді підтримати молодь та професорсько-викладацький колектив вашого університету у прагненні до наукового розвитку».

Дякуючи партнерам, ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк сказала: «Спектрофотометр сприятиме реалізації експериментальних проєктів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету. Тепер наші студенти та викладачі матимуть унікальну нагоду удосконалювати екомоніторинг студентського містечка закладу вищої освіти, зможуть проводити оцінку забруднення води, рослин, ґрунтів, зокрема на присутність важких металів».  

В.о. завідувача кафедри екології та охорони здоров’я ННІІПІ Леонід Бицюра окреслив основні напрями роботи навчальної лабораторії хімічного аналізу та досліджень навколишнього середовища, яка функціонує на базі Західноукраїнського національного університету, та зосередив увагу на впровадженні нових методик та практик під час проведення досліджень. Леонід Олексійович запевнив, що вже з вересня студенти здійснюватимуть аналіз забруднення студмістечка.