» » Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні та інтеграційні напрямки розвитку індустрії гостинності та міжнародного бізнесу»

Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні та інтеграційні напрямки розвитку індустрії гостинності та міжнародного бізнесу»

Дата: 27-05-2024, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 24-26 травня 2024 року за ініціативи кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу навчально-наукового  інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина відбулася Міжнародна науково-практична конференція, присвячена сучасним векторам індустрії гостинності та міжнародного бізнесу.

Конференція проходила на базі сучасного готельно-ресторанного комплексу у карпатських горах.

Розпочала роботу конференції проректор з науково-педагогічної роботи ЗУНУ, д.ю.н., доцент Уляна Коруц, яка побажала учасникам конструктивного діалогу та нових, цікавих ідей.  Плідної дискусії побажав в.о. директора ННІМВ ім. Б. Д. Гаврилишина, к.е.н., доцент Максим Живко. Завідувач кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу, к.е.н., доцент Оксана Гугул окреслила інтеграційні напрями розвитку індустрії гостинності.

Пленарне засідання конференції об’єднало провідних науковців, фахівців та представників бізнесу з України, США, Грузії та Еквадору для обговорення актуальних питань і викликів індустрії гостинності.

Директор «M&C Mixology Bar Manager in Lederman Caterers» (США) Олеся Окаринська  окреслила інноваційні підходи до ведення кейтерингового бізнесу в США.

Менеджер центру розвитку кар’єри університету бізнесу та технологій (м. Тбілісі, Грузія) Ірена Гавашелі ознайомила учасників конференції із відомими туристичними об’єктами Грузії.

Випускниця ЗУНУ 2018 р., засновниця підприємства «Negocios Conscientes” (м. Кіто, Еквадор) Джоанна Аргельйо розповіла про синтез бізнес-процесів та цифрових технологій в Еквадорі.

Випускник ЗУНУ 2020 р., підприємець, спортсмен (м. Кіто, Еквадор)  Джон Аргельйо зазначив перспективи пригодницького туризму в Еквадорі та світі.

Підприємець, інвестор, партнер американського благодійного фонду WCK в Тернопільській області Юрій Фролов  розказав про гостинність в умовах сучасного стану війни та бойові команди.

Протягом секційних засідань науковці, студенти та  практики представили низку доповідей та кейсів щодо різних аспектів індустрії гостинності й міжнародного бізнесу.

У роботі конфреренції взяли участь понад 100 учасників, які активно дискутували та обмінювалися думками, працюючи у таких секціях:

  1. Туризм 4.0: інноваційні стратегії для приваблення туристів.
  2. Готельно-ресторанна індустрія майбутнього: наукові та практичні горизонти.
  3. Міжнародний бізнес у пошуках нових можливостей в Україні.

За підсумками конференції відбудеться підготовка рекомендацій про проведення “інноваційної революції” на підприємствах сфери гостинності та ефективності використання новітніх бізнес-інструментів в управлінні сучасним підприємством.