» » Інформаційний захід «ПромоДень на публічній службі»

Інформаційний захід «ПромоДень на публічній службі»

Дата: 29-05-2024, 18:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбувся інформаційний захід «ПромоДень на публічній службі», ініційований Західним міжрегіональним управлінням Національного агентства України з питань державної служби.

Модерували зустріч заступник начальника управління-начальник відділу у Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях Західного міжрегіонального управління НАДС Микола Трофименко та директор навчально-наукового інституту публічного управління Віктор Русін.

Із вітальним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов: «Співпраця Західноукраїнського національного університету із Національним агентством України з питань державної служби у контексті збереження потенціалу студентської молоді та важливості залучення її до роботи в органах публічної влади є надзвичайно актуальною та потрібною!»

Микола Трофименко привітав студентську молодь університету, зосереджуючи увагу на тому, що за ними майбутнє публічної служби в Україні та відновлення держави. Спікер виступив із презентацією  «Держава як надійний роботодавець: можливості та перспективи публічної служби».

Про переваги публічної служби на ринку праці, мотивацію публічних службовців розповіли спікери: начальник управління персоналом Головного управління ДПС у Тернопільській області Галина Сокаль, заступник начальника управління по роботі з персоналом- начальник відділу кадрового адміністрування та організаційного розвитку Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Тарас Адамів.

Андрій Гніданик – керівник апарату Тернопільського окружного адміністративного суду ознайомив студентів із особливостями реалізації публічної служби в судових органах, стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби.

До спілкування долучилася головний спеціаліст відділу у Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях Західного міжрегіонального управління НАДС – Надія Головата.  

Упродовж заходу учасники працювали у зацікавлених групах, обговорювали побудову образу ідеального публічного службовця, розглянули переваги й недоліки публічної служби, вимоги до публічних службовців, ставлення суспільства до роботи службовців та напрями змін у цій сфері.

У межах «ПромоДень на публічній службі» відбулася панельна дискусія, де студентська молодь почула відповіді на запитання щодо проходження державної служби, соціальних гарантій та переваг державної служби, роботи в органах місцевого самоврядування, професійного та кар’єрного зростання.

Також під час робочої зустрічі проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов та заступник начальника управління-начальник відділу у Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях Західного міжрегіонального управління НАДС Микола Трофименко обговорили перспективи співробітництва в освітній та науковій сферах, реалізацію проєктів, стажування молоді в державних органах та органах місцевого самоврядування.