» » Бесіда із ВПО «У єдності –сила»

Бесіда із ВПО «У єдності –сила»

Дата: 4-06-2024, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ до Міжнародного дня безневинних дітей – жертв військової агресії проведено годину спілкування з ВПО «У єдності –сила».

У заході взяли участь студенти групи ТАт-11 ВСП "Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ"

Модератор – завідувач читального залу для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ Ірина Любезна.

ВПО – це люди, які втратили своє колишнє життя – дім, роботу, коло спілкування. Вони із щемом в серці діляться своїми життєвими історіями, які ніколи не зітруться з нашої памʼяті.

Пані Галина з Вовчанська, яка була під російською окупацією розповіла студентській молоді декілька історій про дітей та їхні родини, які постраждали внаслідок повномасштабної війни: були поранені, вбиті, викрадені російськими військовими та представниками окупаційної влади. Присутні почули розповіді про важкі умови навчання під обстрілами, особливості перебування дітей у погребах.

Пані Галина знайшла віддушину у створенні оберегів для наших захисників та плетінні патріотичних браслетів, які працівники бібліотеки покладуть у маскувальні костюми і сітки та передадуть на фронт.

Дівчина Аня із Маріуполя поділилася з молоддю своїм захопленням, яке є для неї антистресом у часі війни, провела майстер-клас із створення цифрової іллюстрації. Детально розповіла про дві програми: Paint Tool SAІ i Photoshop, які використовує для зображень.

ВПО намагаються призвичаїтися на новому місці, але дуже сильно сумують за домом. Вони відкривають свої серця у спілкуванні та знаходять затишок і перезавантаження, волонтерять поруч з працівниками бібліотеки ім. Л. Каніщенка та отримують цінні для кожного слова підтримки.