» » Всеукраїнська акція «Голоси дітей»

Всеукраїнська акція «Голоси дітей»

Дата: 4-06-2024, 16:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, 4 червня, ми вшановуємо пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України. З 2014 року українські діти потерпають від рук ворога. Окупанти не лише крадуть їхнє дитинство, вони забирають їхні життя.

Пам’ять про загиблих дітей буде вічним болем та однією з найстрашніших сторінок нашої історії. Росія обов’язково буде покарана за ці злочини, як і за весь терор проти нашої країни.

З початку повномасштабного вторгнення росія незаконно депортувала з України близько 20 тисяч дітей. Так можуть чинити лише нелюди, які посягнули на найдорожче.

Спільнота Західноукраїнського національного університету долучилася до акції «Голоси дітей», приуроченої Міжнародному дню безневинних дітей-жертв агресії, організованої колективом відділу творчої самореалізації та виховання.

Отець Василь Чамарник разом із університетською родиною помолилися за дітей, які ніколи не стануть дорослими, але назавжди залишаться в нашій пам’яті.

Наслідки російської агресії в Україні весь світ пам’ятатиме ще упродовж багатьох століть. Ми ніколи не пробачимо смерті безневинних дітей, які повинні були стати майбутнім нашої держави.

В єдності зі всіма українцями та світом студенти, адміністрація, професорсько-викладацький колектив та працівники ЗУНУ розвісили на деревах символічні ангелики із золотими дзвіночками, які символізують голоси вбитих маленьких українців.

До сліз пройняли кожного рядки із пісень у виконанні солістки гурту «Краплинки» Соломії Стельмах та випускниці університету – Ілони Дядьо.

Віримо, що безжальна війна закінчиться, і більше не будуть гинути безневинні діти, мирні мешканці, українські захисники.

Молимося, боремося, переможемо!

Слава Україні!