» » Нагородження команд-учасниць «Школи молодих експертів-2024»

Нагородження команд-учасниць «Школи молодих експертів-2024»

Дата: 13-06-2024, 11:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На факультеті економіки та управління Західноукраїнського національного університету відбулося нагородження команд-учасниць загальноуніверситетського інтелектуального турніру «Школа молодих експертів-2024».  Школу вже всьоме організовує та проводить кафедра економіки та економічної теорії під керівництвом завідувача д.е.н., професора Віктора Валерійовича Козюка.

Під час нагородження команд проф. Віктор Козюк наголосив, що інтелектуальний турнір «Школа молодих експертів», який, починаючи з 2016 року, став хорошою традицією у ЗУНУ, покликаний стимулювати студентів до творчого осмислення актуальних проблем і до розуміння того, що дуже багато речей, які здаються буденними та звичними, насправді становлять серйозну фундаментальну теоретичну і аналітичну проблему.

«Специфіка турніру, – каже Віктор Козюк, –  полягає в тому, щоб студенти досліджували не академічну тему, а ту, яка, насамперед, має практичний і, водночас, щоденний вимір. Це не конкурс академічних робіт, а конкурс, який покликаний розвивати не стільки дослідницькі, скільки експертні компетентності майбутніх фахівців, які вкрай потрібні на ринку праці України».

Віктор Валерійович відзначив, що не всім командам вдалося достатньою мірою у представлених відеороботах  розвинути експертно-аналітичний дослідницький аспект, але здебільшого всім вдалося розвинути медійно-креативний аспект. 

Це засвідчує певну особливість сучасної молоді, яка живе в середовищі, де медійна репрезентація реальності і взаємодії з нею важать набагато більше, аніж десяток років тому.  Однак, за логікою конкурсу, журі при присвоєнні відзнак командам віддавало перевагу експертності досліджень, при цьому не залишаючи поза увагою нестандартний креатив!

Вітаємо усіх учасників цьогорічного турніру, бажаємо кожному з Вас не зупинятись на досягнутому, знаходити теми для подальших досліджень, які найбільшою мірою відповідають Вашим інтересам, і дозволять сформувати найвищий рівень Ваших фахових компетентностей!