«Ти зробив усе, що зміг…»

Дата: 21-06-2024, 09:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У художньо-документальній повісті Лесі Орляк «Ти зробив усе, що зміг…» відображено реальні події, які переживала Україна з початком російської агресії 2014 року. На противагу байдужості, зрадам, лицемірному патріотизму – готовність до самопожертви і безкорисна любов до Батьківщини. Серед противників ворожої окупації – син авторки Сашко, командир гармати протитанкового батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади. Захищаючи Україну, він залишив свій слід в її історії під дебальцівськими згарищами, поблизу опорного пункту «Станіслав». Уся розповідь перепущена крізь зболене серце матері, яка втратила сина у цій неоголошеній війні.

У Західноукраїнському національному університеті після зустрічі із мамою Героя Лесею Орляк, презентації книги «Ти зробив усе, що зміг…», студенти перечитували книгу про життя звичайної родини, проймалися цією історією безкорисної відданості Батьківщині.

Після прочитання книги молодь поділилася своїми думками, хвилюванням, емоціями

Ці відгуки будуть передані матері Героя в знак світлої пам’яті про її сина Олександра Орляка та всіх захисників нашої держави в російсько-українській війні.

Слава Україні!

Героям слава!

 

Організатор заходу – колектив відділу творчої самореалізації та виховання ЗУНУ.