» » ЗУНУ розвиває співпрацю у галузі екології!

ЗУНУ розвиває співпрацю у галузі екології!

Дата: 24-06-2024, 15:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 В межах реалізації договору про співробітництво між Західноукраїнським національним університетом та Управлінням Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм в Тернопільській області відбулася робоча зустріч керівника управління із колективом інституту інноватики, природокористування та інфраструктури.

Директор ННІІПІ Василь Брич та представники кафедр ознайомили начальника управління Володимира Криська із лабораторною базою інституту, обговорили шляхи співпраці в галузі підготовки фахівців у галузі продовольчої безпеки, екології, водної політики та меліорації, перспективні проєкти взаємодії.

З огляду на модернізацію природоохоронного законодавства в процесі євроінтеграції, екологічна політика України зазнає суттєвих трансформацій. Кардинально змінюються підходи в управлінні природокористуванням, розмежуванні повноважень між державними органами та територіальними громадами, системі моніторингу довкілля щодо відповідальності за дотримання екологічного законодавства. 

Попри тривалу реформу в природоохоронній сфері, попит на нових працівників у ній залишається стабільно високим. При цьому, особливої уваги набувають спеціалізовані освітньо-професійні програми, поєднання теоретичних знань та практичних навичок, активне залучення досвідчених спеціалістів до навчального процесу, що сприяє якісній підготовці майбутніх фахівців.

Партнери ЗУНУ запевнили у подальшій активній співпраці, організації спільних заходів, працевлаштуванні успішних випускників!