» » Відбулося засідання вченої ради

Відбулося засідання вченої ради

Дата: 26-06-2024, 17:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося завершальне у 2023/2024 навчальному році засідання вченої ради.

Відкриваючи засідання, голова вченої ради Андрій Крисоватий звернуся до колег-науковців: «Рік був тривожний, насичений різними подіями: сумними й радісними, але, не зважаючи на труднощі, ми працювали, волонтерили, боролися, вірили в свої сили та Божий захист.

Складно у всіх сенсах: щоразу постають нові виклики, нові загрози.  Але наш обов’язок – знайти вихід із усіх ситуацій, згуртуватися та адаптуватися до реалій сьогодення. Адже дуже важливо для держави, яка захищає свої землі від ворога, мати підтримку зсередини, а освіта та наука відіграють в цьому ключову роль.

Університети – фундамент держави, тому ми повинні створити умови, щоб молодь залишалася в Україні, прагнула її відбудовувати та розвивати».

Дотримуючись порядку денного, освітяни розглянули такі питання:

про зміни у складі вченої ради ЗУНУ; про внесення змін до Правил прийому на навчання в 2024 році; про делегування повноважень приймальній комісії щодо внесення змін до Правил прийому на навчання у 2024 році; про затвердження Положення про організацію набору та навчання (стажування) іноземців на осіб без громадянства.

Колеги також обговорили освітньо-професійні і освітньо-наукові програми для першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти на 2024/2025 навчальний рік й затвердили графік освітнього процесу та навчальні плани на 2024/2025 н.р.

Затвердили до друку колективні монографії «Етична складова соціальної перцепції в галузі соціально-поведінкової діяльності» та «Комунікація як чинник транспарентності соціальної взаємодії: психологічний, історичний, правовий, економічний та політичний виміри», авторську монографію к.т.н, доц. Ігоря Якименка «Методи криптографічного захисту інформації на основі системи залишкових класів», а також наукові журнали «Журнал європейської економіки» й «Актуальні проблеми правознавства».

Приємною подією стало вручення нагород.

Сергій Шандрук отримав грамоту від Міністерства освіти і науки України за бездоганну працю, високий професіоналізм та участь у розробленні стандартів вищої освіти, а Ольга Кнейслер – подяку за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки.

Від Північно-східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці вручено подяку Ользі Кириленко, Ользі Собко, Олені Птащенко та Андрію Коцуру за плідну й злагоджену співпрацю заради розвитку і процвітання держави, чітку позицію єдності в боротьбі за спільні цінності та з нагоди Дня Конституції України.

Також подяки від міського голови отримали Володимир Угрин та Володимир Титор.

Грамотами від управління освіти і науки Тернопільської міської ради нагородили Антона Шевчука, Ігоря Кекіша, Анну Іванову, Ірину Гузелу, Євгена Бондаренка.

Ректор ЗУНУ відзначила грамотою Валентину Кравчук за активну діяльність та високий рівень професіоналізму в роботі журі IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році.

Студент Артем Данилков отримав диплом I ступеня за участь у Всеукраїнському інтелектуальному змаганні з менеджменту від Одеського національного економічного університету, а доктор філософії, доцент ЗУНУ Юлія Микитюк – подяку за підготовку призера І ступеня.

Напередодні студенти-магістри ЗУНУ взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт зі спеціалізації «Економіка підприємства», організованому Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом, за що отримали грамоти: Володимир Гумен – перемога у номінації «за вагому практичну значимість роботи», Андрій Ониськів – «за значний ступінь наукової новизни». Диплом І ступеня здобув Роман Сказінський.

Наставники, які готували юнаків до конкурсу також отримали подяки: Ольга Собко, Ірина Бойчик, Роман Волошин. А Олена Птащенко – подяку за високий професіоналізм у складі конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціалізації «Економіка підприємства».

У засіданні вченої ради взяв участь директор Єреванського навчально-наукового інституту ЗУНУ Саак Гудратян. Голова вченої ради ЗУНУ висунув на обговорення питання присвоєння Сааку Меружановичу звання «Почесний працівник ЗУНУ».

Підсумовуючи роботу, Андрій Ігорович подякував колективу за плідну роботу упродовж року й зауважив:

«Дякую Вам, шановні колеги-науковці, викладачі, працівники, студенти, університетська родино за те, що ви були непохитними та єдиними на шляху, який ми пройшли разом.

Західноукраїнський національний університет – це великий і сильний університет, і це – константа.

Переконаний – ви будете цілеспрямованими та невтомними у роботі, що чекає нас попереду. Озброєні новими ідеями, цікавими проєктами, ми зустрінемо новий навчальний рік, студентів, які обрали наш заклад вищої освіти для втілення своїх мрій.

Вірте в Україну, любіть Україну, служіть Україні!

Слава Вам, кожному, слава Господу Богу і слава Україні!»