» » Вийшов із друку підручник «Фінанси»

Вийшов із друку підручник «Фінанси»

Дата: 27-06-2024, 09:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Вийшов із друку підручник «Фінанси» за редакцією заслуженого діяча науки і техніки України, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, голови вченої ради ЗУНУ – Андрія Крисоватого.

У сучасному світі, де панують новітні глобальні тренди, економічні виклики та загрози для національних економік, фінанси стають основними субʼєктними засадами та науковим фундаментом, на якому відбуваються і трансформуються всі суспільні процеси.

Цей підручник з фінансів пропонує комплексне вивчення основних понять, теорій та практичних аспектів фінансів та фінансової діяльності. Він охоплює широкий спектр тем, включаючи теорію фінансів, теоретичні та прикладні аспекти пізнання публічних фінансів, управління фінансовими ресурсами сучасного бізнес-середовища, складні взаємозвʼязки між фінансовими показниками та стратегічними цілями суб’єктів господарювання, інвестиційний аналіз, ринки капіталів, управління особистими фінансами з урахуванням різних викликів та загроз для домогосподарств, міжнародні валютні ринки, міжнародні інвестиції, фінансову глобалізацію та управління ризиками у міжнародному фінансовому просторі, враховує сучасні тенденції у фінансовій сфері.

Підручник поділяється на 4 частини: теорія фінансів, публічні фінанси, фінанси бізнес-простору, персональні фінанси і фінанси домогосподарств.

Невизначеність та безпековість, неефективність та первинність економічної доцільності, асиметрії та асинхронність фінансових процесів, посилення нерівномірності розподілу доходів, гібридні війни - під кутом зору саме таких трендів сучасності розкриваються у підручнику новітні фінансові знання. Матеріали підручника допоможуть зрозуміти, що знання, які базуються на причинно-наслідкових звʼязках, не можуть містити догматичний наратив, а повинні постійно оновлюватися для формування у студентів, аспірантів, викладачів закладів вищої освіти, працівників фінансових органів та установ, усіх, кому не байдуже зміцнення фінансової могутності нашої держави, реального розуміння того, як функціонує фінансовий простір через призму готовності до викликів та загроз і використання можливостей, які надає глобалізований світ.