» » Формуй стресостійкість разом із фахівцями навчально-наукового центру соціально-психологічної підтримки та резильєнтності!

Формуй стресостійкість разом із фахівцями навчально-наукового центру соціально-психологічної підтримки та резильєнтності!

Дата: 27-06-2024, 14:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Як діяти у стресовій ситуації, бути спокійним і впевненим у цей непростий час? Сьогодні – це необхідність для кожного. Ми навчимо, як впоратися з негативними емоціями й допомогти іншим.

Навчально-науковий центр соціально-психологічної підтримки та резильєнтності створений на базі Західноукраїнського національного університету за сприяння Ізраїльської коаліції травми та Єврейської федерації Північної Америки Jewish Federations of North America.

Ізраїльська коаліція травми – це асоціація неурядових організацій, що має багаторічний досвід надання психосоціальної підтримки населення, яке постраждало від різного роду катастроф, у тому числі від війни.

Мета діяльності центру - формування стресостійкості особистості та спільнот у різних сферах діяльності.

Центр  працює за ізраїльськими методиками, але з урахуванням українського контексту.


Центр реалізовує освітні програми для:

-  психологів-практиків;

-  педагогів;

-  соціальних працівників;

-  медиків;

-  інших працівників сфери «людина-людина».

Завдання центру:

-  проведення тренінгів;

-  консультування;

-  просвітницька робота;

-  залучення до співпраці науковців та інших фахівців;

-  співпраця з громадськими організаціями.

 

Навчальні програми від ІКТ спрямовані на формування навичок та компетенцій самодопомоги, першої психологічної допомоги та емоційної підтримки постраждалих внаслідок травматичних подій та стресових ситуацій.

У межах навчального курсу розглядаються етапи проживання людиною стресової ситуації, основні реакції на травматичні події, аналізуються основні принципи взаємодії з людиною, що зазнала травматичного впливу, вивчаються основні техніки протоколів першої психологічної допомоги, способи відновлення та резильєнтність, шляхи запобігання та зменшення проявів симптомів вигорання, втоми від співчуття та вторинної травматизації

 Отримані знання та навички дозволять піклуватися про своє психічне здоров'я, розвинути власну стресостійкість, застосовуючи різноманітні техніки зняття емоційної напруги та плекання психологічної стійкості у професійній діяльності.

Після завершення навчання учасники отримують відповідні сертифікати.

 Директор ННЦСППР  Оксана Шандрук зазначає: «В умовах війни наша психіка є найвразливішою, тому підтримка потрібна кожному, не зважаючи на стать, вік, соціальний статус. Наші фахівці працюють над психосоціальною підтримкою усіх, хто переживає виснаження, спустошення, втому, відчуває тривогу й паніку. Ми разом навчимося проходити крізь життєві випробування, зберігаючи та відновлюючи психічне здоров'я й особистісну цілісність,  турбуватися про себе, щоб були сили  працювати та  жити. Переконана, що об’єднавши зусилля, ми вистоїмо та переможемо!»

 

Контактні дані центру:

м.Тернопіль, вул. Львівська, 11, каб. 1004-1006

тел.:

e-mail: rescen@wunu.edu.ua

https://www.facebook.com/profile.php?id=100095196053381