» » Науково-практична конференція «Інноваційні підходи до розвитку технологій та економіки» у Закарпатському навчально-науковому інституті ЗУНУ

Науково-практична конференція «Інноваційні підходи до розвитку технологій та економіки» у Закарпатському навчально-науковому інституті ЗУНУ

Дата: 28-06-2024, 14:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Закарпатському навчально-науковому інституті Західноукраїнського національного університету відбулася науково-практична конференція «Інноваційні підходи до розвитку технологій та економіки», яка об’єднала науковців та освітян, представників органів влади, аспірантів й студентів для обговорення актуальних питань реалізації міждисциплінарного підходу у наукових дослідженнях, формування дослідницьких груп у посиленні практичної орієнтації наукових розробок.

Розпочав конференцію проректор з наукової роботи Микола Дивак, який у своєму виступі зазначив: «Сучасні виклики та стрімкий розвиток технологій вимагають від нас інноваційних підходів у всіх сферах діяльності. Сьогоднішній захід є важливим майданчиком для обміну досвідом, ідеями та розробками, що сприятиме подальшому поступу науки і економіки регіону та країни у цілому!»

До присутніх звернулася директор ЗННІ ЗУНУ Едіта Грабар: «Шановні колеги! З кожним роком зростає темп інновацій, і ми повинні бути готовими до швидкого впровадження нових технологій, адаптуватися до економічних викликів сьогодення.  Глобальні зміни ставлять перед нами нові завдання, які ми можемо вирішити лише спільними зусиллями. Переконана, що під час конференції будуть точитися жваві дискусії, тому бажаю кожному учаснику презентувати свої напрацювання й отримати задоволення від згуртованої роботи!»

Також до привітань долучилися директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар'яна Марусинець, генеральний директор санаторію «Квітка Полонини» ТОВ «Сузір’я» Павло Ганинець, начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради Закарпатської області Михайло Лабош, начальник управління освіти та культури Берегівської міської ради Закарпатської області Едіта Бабаяк.

Учасники працювали у різноманітних секціях: актуальні питання фінансової теорії і практики; транспорт і логістика; ІТ-технології: сучасний стан та перспективи розвитку; будівництво та цивільна інженерія; публічне управління: удосконалення і розвиток; міжнародне  співробітництво,  європейська   інтеграція   та   сталий розвиток суспільства; психологічні аспекти розвитку особистості та громадянського суспільства в сучасних умовах; психологічні аспекти розвитку особистості та громадянського суспільства в сучасних умовах; сучасні тенденції та перспективи розвитку  освіти і науки: світовий і вітчизняний досвід; національні та регіональні тенденції розвитку інноваційного підприємництва та торгівлі;  економічна парадигма розвитку інклюзивності державних інституцій в післявоєнний період; стратегічне управління розвитком інклюзивної економіки; соціально-психологічна реабілітація в умовах війни.

Із доповіддю «Необхідність інтеграції цифрової освіти у вищу школу: виклики і можливості» виступила завідувач кафедри освітології і педагогіки ЗУНУ Лілія Ребуха.  Змістовним був виступ завідувача кафедри управління факультету економіки та управління Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Оксани Марухленко «Взаємодія органів державної влади з організаціями громадянського суспільства в сучасних умовах». Про фінансові детермінанти енергетичної безпеки держави в умовах війни розповів д.е.н, професор кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ЗУНУ Володимир Горин. Марія Данилюк – к.е.н., старший викладач Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту ЗУНУ зосередила увагу присутніх на ринку облігацій внутрішньої державної позики на сучасному етапі.

В обговоренні також взяла участь к.психол.н, доцент кафедри психології та соціальної роботи ЗУНУ, директор Школи професійного розвитку «АКМЕ» Марія Бригадир, яка окреслила тему біосугестії як одного із ефективних методів реабілітації постраждалих від війни. Доцент кафедри освітології і педагогіки ЗУНУ Оксана Кричківська зазначила  актуальні проблеми у підготовці іноземних студентів в закладах освіти України.

Олег Піцун, к.т.н., доцент кафедри комп’ютерної інженерії ЗУНУ підготував доповідь «Визначення психологічного стану студентів з допомогою нейронних мереж».

Також виступили аспіранти й студенти Закарпатського навчально-наукового інституту, які розповіли про комунікативну культуру, управлінські аспекти, практичне застосування цифрових технологій у навчальному процесі, будову та особливості формування лідерських якостей, особливості методів та алгоритмів ідентифікації людини за зображенням обличчя, методи та засоби оцінювання забруднення ґрунтів шкідливими викидами автотранспорту.

Дякуємо науковцям, практикам, студентам за актуальну тематику дискусійних напрямів, цікаві доповіді й плідну роботу!