» » Член Наглядової ради Західноукраїнського національного університету пожертвував 4 тисячі євро для українських військових

Член Наглядової ради Західноукраїнського національного університету пожертвував 4 тисячі євро для українських військових

Дата: 1-07-2024, 15:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Добрі справи єднають добрих людей. Відрадно, що член Наглядової Ради класичного університету Тернополя, ректор Нідерландської бізнес-академії Ян ван Звітен пожертвував 4 тисячі євро для Благодійного Фонду «БРАТ ЗА БРАТА ДО ПЕРЕМОГИ» на підтримку українських військових, захисників 42-ї окремої механізовано бригади з Тернопільщини.

Кошти були зібрані молодим підприємцем з Нідерландів, Дафом Дуббельманом, який є батьком двох дітей та сином професора Нідерландської бізнес-академії. Даф, успішний власник двох компаній в Амстердамі, також відомий своєю спортивною активністю, зокрема у бігу. Він взяв участь у благодійному марафоні – одному з найскладніших змагань на витривалість у світі «Marathon des Sables», де пробіг 252 км по пустелі. Марафонець вважає, що це – місія. Місія витримати труднощі за власним вибором, а також підвищення обізнаності та підтримки тих, хто стикається з ще більшими викликами, не маючи вибору. «Ночуючи на землі, стикаючись із екстремальними температурами та харчуючись обмеженою їжею та водою, ми відчуємо лише незначну частину того, що багато людей у всьому світі терплять щодня протягом набагато довших періодів. Зараз це наш добровільний виклик, але це і сувора реальність для незліченної кількості людей щодня».

Учасники марафону отримали спонсорські кошти, тому Даф звернувся з проханням поради щодо благодійності, на яку можна було б спрямувати ці гроші. Ян ван Звітен, маючи довготривалу співпрацю з українськими закладами вищої освіти та організаціями, запропонував задонатити ці кошти українським військовим. Даф одразу підтримав цю ідею.

 

Ми висловлюємо щиру вдячність Яну ван Звітену та Дафу Дуббельману за їхню підтримку та вагомий внесок в оборону нашої країни. Така міжнародна солідарність є надзвичайно важливою в цей складний час.