» » Обирай нову освітню програму «Економічна дипломатія»!

Обирай нову освітню програму «Економічна дипломатія»!

Дата: 17-07-2024, 14:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Кафедра міжнародної економіки навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ запрошує на навчання за новою освітньою програмою «Економічна дипломатія», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Під впливом глобальних змін та висхідної взаємозалежності економік відбуваються суттєві трансформації на ринку праці.
У контексті таких процесів зростає потреба у фахівцях, які розуміють складні взаємозв'язки між країнами та можуть вести переговори, здатні сприяти зміцненню торговельних відносин, залученню інвестицій та розвитку міжнародного бізнесу, будуть володіти знаннями міжкультурних особливостей та вмінням реалізовувати й підтримувати довгострокові стратегічні відносини між країнами із використанням інструментів економічної дипломатії, володіти навичками представлення економічних інтересів України на міжнародній арені, а також інструментами та методами багатосторонньої дипломатії.
Освітня програма «Економічна дипломатія», поєднуючи теоретичну і практичну підготовку здобувачів, буде своєчасним кроком у формуванні кваліфікованих фахівців, які здатні професійно відповідати на виклики сучасного міжнародного економічного середовища, сприяти реалізації Україною економічних інтересів інструментами економічної дипломатії. Таких фахівців потребують сьогодні як суб'єкти міжнародного бізнесу, так і державні та недержавні актори. Про попит фахівців такого напрямку свідчить створення та функціонування в структурі Міністерства закордонних справ України Департаменту економічної дипломатії.
Відкриття даної освітньої програми в спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» обґрунтоване потребою у фахівця з економічної дипломатії - це професіонали, які спеціалізуються на забезпеченні та розвитку міжнародних економічних відносин, зокрема у сфері міжнародної торгівлі, інвестицій, фінансових ринків та економічного розвитку. Умови участі у вакансіях, що публікуються на офіційному сайті МЗС, підтверджують, що робота в економічному напрямку потребує відповідної підготовки та наявності освіти економічного напряму за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Ти зможеш отримати посаду:

Аташе з економічних питань;
Аналітик з інвестицій;
Консультант із зовнішньоекономічних питань;
Політичний радник;
Спеціаліст з діяльності міжнародних організацій
Експерт з міжнародних відносин;
Консультант (в органах державної влади та місцевого самоврядування);
Консультант з міжнародної торгівлі.

 

 

Зроби свій правильний вибір!