» » Зустріч координаційного комітету проєкту ERASMUS+ CBHE PROJECT CLIMAN

Зустріч координаційного комітету проєкту ERASMUS+ CBHE PROJECT CLIMAN

Дата: 17-07-2024, 15:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбулася зустріч координаційного комітету проєкту Erasmus+ CBHE Project CLIMAN. Захід відбувався на базі HTW Berlin University Of Applied Sciences (Німеччина), у межах реалізації проєкту 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату». Мета проєкту – допомога університетам Грузії та України стати центрами розвитку досліджень кліматичного менеджменту для прискорення інтеграції у світовий кліматичний ринок і реалізації світових вимог з кліматорегулювання, шляхом впровадження кращих європейських практик у сфері запобігання зміни клімату, адаптації та мінімізації наслідків.

На зустрічі були представники кожного із університетів-партнерів консорціуму, а саме: Університет Фоджа, Італія; Університет прикладних наук, Німеччина; Університет імені Міколаса Ромеріса, Литва; Університет Туріба, Латвія; Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Україна; Національний університет «Львівська політехніка», Україна; Державний університет імені Акакі Церетелі Кутаїсі, Грузія; Державний університет Батумі імені Шота Руставелі, Грузія.

Координатор проєкту від Західноукраїнського національного університету д.е.н. Олена Борисяк, та к.е.н., доц. Уляна Ткач доповідали про підготовку та представлення фінального звіту, який включає детальний аналіз результатів діяльності, досягнутих під час реалізації проєкту.

Особлива увага приділялася питанням забезпечення сталого розвитку та продовження діяльності проєкту після його завершення. Обговорювалися можливості залучення додаткових ресурсів, підтримка мережі партнерів та інтеграція досягнень проєкту в довгострокові стратегії розвитку закладів-учасників.

На завершення обговорення дійшли висновку, що результати проєкту будуть ефективно використані і після його закінчення, сприяючи подальшому розвитку вищої освіти та міжнародної співпраці.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом. Проте висловлені погляди та думки належать лише авторам(ів) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.