» » Перший день роботи 14-ї Міжнародної конференції з передових комп'ютерних інформаційних технологій ACIT’2024!

Перший день роботи 14-ї Міжнародної конференції з передових комп'ютерних інформаційних технологій ACIT’2024!

Дата: 19-09-2024, 17:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, 19 вересня, розпочала роботу 14-та Міжнародна конференція з передових комп'ютерних інформаційних технологій (ACIT'2024), організована Західноукраїнським національним університетом (Україна), Університетом Південної Чехії (Чеська Республіка), Вроцлавським університетом економіки та бізнесу (Польща), Деггендорфським технологічним інститутом (Німеччина), Католицьким університетом в Ружомбероці (Словаччина) та Чехословацькою секцією IEEE\Computer Chapter, C16 (Чеська Республіка). Спонсором виступає чеська компанія «MONET+», що спеціалізується у сфері кібербезпеки.

Цьогоріч ACIT'2024 відбувається в Університеті Південної Богемії у Чеському Будейовіце (Чеська Республіка). На конференцію було подано понад 324 статі від авторів з понад 200 університетів із 64 країн світу, а для презентації на конференції було відібрано 174 статті.

Ця конференція є міжнародним форумом для дослідників, викладачів, фахівців та студентів з різних інженерних галузей та з міждисциплінарними інтересами в галузі інформаційних технологій, комп'ютерних наук, математичного моделювання, штучного інтелекту, інформації в економіці та управлінні, кібербезпеки, спеціалізованих інформаційних та комп'ютерних систем для взаємодії та поширення інформації про новітні розробки.

Команда міжнародного технічного програмного комітету складається з експертів у галузі інформаційних технологій, комп'ютерних наук, програмної інженерії, кібербезпеки, прикладних наук та цифрового бізнесу.

Прийняті доповіді будуть подані для включення в IEEE Xplore за умови дотримання вимог до обсягу та якості IEEE Xplore. Матеріали конференції будуть опубліковані в періодичному виданні, яке індексується наукометричною базою Scopus, з присвоєнням номерів ISSN та ISBN.

Участь у науковому заході у режимі офлайн беруть учені з Литви, Великої Британії, Грузії, Йорданії, України, Чехії, Польщі, Словаччини, Казахстану та Болгарії.  Свої доповіді учасники представляють у двох форматах:  стендовий та виступ на секційних засіданнях.

Усього програмою конференції передбачена робота у шести секціях: «Обчислювальний інтелект та математичне моделювання», «Інформація в економіці та управлінні», «Кібербезпека», «Спеціалізовані інформаційні та комп'ютерні системи», «Штучний інтелект та когнітивні системи» та «Інформаційні технології в освіті».

До науковців звернулася ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк, яка зауважила: «Вітаю усіх учасників 2024 14th International Conference on Advanced Computer Information Technologies ACIT’2024!

ACIT’2024 – не просто міжнародна конференція, це платформа для обміну досвідом, продукування нових ідей та презентації власних напрацювань.

Науковий захід вже вкотре об’єднує дослідників, науковців, фахівців та студентів з різних інженерних галузей та з міждисциплінарними інтересами у сферах інформаційних технологій, комп'ютерних наук, математичного моделювання, штучного інтелекту, інформації в економіці та управлінні, кібербезпеки, спеціалізованих інформаційних та комп'ютерних систем для взаємодії та розповсюдження інформації про новітні розробки.

Відрадно, що у ACIT’2024 цьогоріч візьмуть участь представники понад 60 країн світу із більш ніж 200 університетів. Це свідчить про високий рівень зацікавленості міжнародної спільноти до тематики конференції, а також прагнення учасників долучитися до глобальних змін.

Дякуємо партнерам за плідну співпрацю та налагодження комунікації між учасниками з різних галузей комп'ютерних наук та інформаційних технологій.

Бажаю всім плідних дискусій, наукових пошуків, цікавих відкриттів та реалізації всіх задумів. Нехай ваші напрацювання та задуми стануть рушійною силою у розвитку сучасних комп'ютерних інформаційних технологій!».

Модератор пленарного засідання Микола Дивак – проректор з наукової роботи Західноукраїнського національного університету подякував програмному та організаційному комітету, ректорам та адміністрації університетів, які сприяли в організації конференції. Він зауважив: "У час глобальних викликів, динамічних змін та стрімкого інноваційного розвитку міжнародне наукове співтовариство об’єднує зусилля для забезпечення якісної та ефективної роботи у сфері інформаційних комп’ютерних технологій"

До вітальних слів долучилися Рудольф Вохноут (Університет Південної Богемії, Чеська Республіка), Вольфганг Дорнер (Даггендорфський інститут технологій, Німеччина), Мартін Тарай (Католицький університет в Ружомберку, Республіка Словаччина), Лібор Досталек (Чеський технічний університет в Празі, Чеська Республіка) та Артур Роб (Вроцлавський університет економіки та бізнесу, Польща).

Приємною подією стало те, що Микола Петрович вручив Вольфгангу Дорнеру сертифікат візит-професора Західноукраїнського національного університету.

Відрадно, що традиція проведення ACIT коренями сягає 2011 року, коли вона була організована вперше факультетом комп’ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету, Асоціацією фахівців комп’ютерних інформаційних технологій та Радою молодих вчених ЗУНУ. А вже за декілька років конференція набула ще більших масштабів й стала міжнародною. Високий рівень залученості закордонних фахівців – ознака того, що ми рухаємося у правильному напрямку.

Також у перший день роботи ACIT-2024 відбулося засідання програмного комітету, у ході якого колеги обговорили плани щодо реалізації наступної конференції, яка буде проведена в Університеті прикладних наук Шибеника (Хорватія).

Бажаємо науковцям плідної роботи на пленарних і секційних засіданнях, що забезпечить високий рівень наукових дискусій!