Від теорії до практики!

Дата: Учора, 17:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти 2 курсу спеціальності «Правова журналістика» соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ у межах вивчення дисципліни «Медіавиробництво» працювали у студії фільмування і фотографування, де мали змогу спробувати себе у ролі телеведучих і журналістів.

Фахівці відділу інформації та зв’язків з громадськістю Сергій Козловський та Олександр Кравчук розповіли про особливості процесу знімання: робота в кадрі, з суфлером…

Студенти практикувалися у начитуванні новин,  не втрачаючи природності та виразності мовлення. Адже важливо тримати контакт із глядачем і бути впевненим та переконливим.
Окрім цього, майбутні журналісти освоювали роботу в кадрі, відпрацьовували техніку мовлення, жести та міміку, а також створювали новинні сюжети.

У процесі заняття розглядалися всі етапи виготовлення телевізійного продукту.
Доцент кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Олена Васильків розповіла про багатоаспектність професії журналіста й зауважила: «Журналіст сьогодення претендує на роль «володаря думок», і це надзвичайна відповідальність перед громадськістю. А тому потрібно багато працювати, самовдосконалюватися й відточувати майстерність на практиці. Робота у студії дає можливість відчути реалії медійника: від підготовчих процесів до роботи у кадрі».

У ході активного обговорення, студенти запропонували започаткувати програму «Новини ЗУНУ» у відеоформаті, щоб висвітлювати усі події та актуальну інформацію класичного університету Тернополя.
Студентам важливо здобувати практичний досвід, адже це створює можливості для поглибленого вивчення, розвитку та ознайомлення з робочими процесами, а також дозволяє випробувати себе у різних ролях роботи журналіста й підвищити свій фаховий рівень.

Запрошуємо усіх охочих спробувати себе у ролі телевізійного ведучого. Звертайтеся за номером: 0352 51 75 63 – Олена Васильків.