» » Ректор ТНЕУ взяв участь у польовому вишколі курсантів

Ректор ТНЕУ взяв участь у польовому вишколі курсантів

Дата: 18-07-2013, 16:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Сьогодні в усіх галузях діяльності, в тому числі і в освіті відбуваються важливі зміни. Система військової освіти оновлюється, реформується. Попереду складна і напружена робота. Вона вимагає від усіх, хто забезпечує вирішення завдання підготовки кадрів для Збройних Сил України справжнього професіоналізму, усвідомлення свого громадського обов’язку та відповідальності.

 

Більше 160 студентів Тернопільського національного економічного університету проходять 30-денний польовий вишкіл в навчальному центрі 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу сухопутних військ Збройних сил України, що поблизу Тернополя.

 

Ректор університету А.І. Крисоватий зустрівся зі студентами , які опановують військову справу. Він разом із курсантами виконав вправи зі стрільби із автомата Калашникова АК – 74, розповів про тактико – технічну характеристику даної зброї й взяв участь у імітованих бойових діях .

 

Після польового військового збору та комплексного державного іспиту на плацу 11-ї Тернопільської артилерійської бригади студенти урочисто складуть військову присягу на вірність українському народові; їх буде атестовано до присвоєння військового звання «молодший лейтенант запасу».

 

Звертаючись до студентів ректор ТНЕУ сказав: «Пора навчання – це найкраща пора в житті людини. Нехай кожна мить вашого перебування в університеті буде плідною та ефективною. Оволодівайте найновішими досягненнями науки і шукайте своє місце в подальшому її розвитку. Усе, що створите власними зусиллями і розумом піде на користь Україні.

Запевняю, що весь професорсько-викладацький колективу університету зробить усе можливе задля найбільш якісної підготовки майбутніх захисників нашої Вітчизни».