» » Тернопіль та Батумі — міста-побратими

Тернопіль та Батумі — міста-побратими

Дата: 19-07-2013, 14:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У рамках співпраці міста Тернополя та міста Батумі (Грузія) як міст-побратимів директор НДІ інноваційного розвитку та державотворення ТНЕУ Григорій Монастирський відвідав місто Батумі.

 

У рамках візиту відбулася зустріч з мером Батумі Джемалом Ананідзе, на якій окреслено можливості поглиблення співпраці наших міст у науковій сфері.
Також відбулася робоча зустріч з керівництвом Батумського державного університету імені Шота Руставелі, зокрема проректором з наукової роботи Натією Ціклашвілі та проректором з навчальної роботи Іраклієм Барамідзе. Під час зустрічі було обговорено перспективи співробітництва науковців ТНЕУ та Батумського державного університету імені Шота Руставелі в питаннях реалізації спільних наукових проектів. Грузинські вчені висловили впевненість, що в найближчому часі ректори наших університетів підпишуть меморандум про міжнародну співпрацю, який забезпечить офіційну регламентацію реалізації двосторонніх заходів у науковій та начальній сферах.

 

Батумі є прикладом міста, що зуміло за дев’ять років практично реалізувати стратегію свого розвитку як сучасного рекреаційно-курортного та культурного центру Грузії ХХІ століття.