Увага!

Дата: 24-07-2013, 15:49 | Автор: Відділ післядипломної освіти ТНЕУ

Відповідно до частини третьої статті 30 Закону України «Про зайнятість» та постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці» Тернопільський національний економічний університет здійснює перепідготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» за спеціальністю 7.05010301 «Програмне забезпечення систем» за денною та заочною формами навчання на підставі ваучерів, виданих територіальними органами Державної служби зайнятості в районах, містах, районах у містах.

 

Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в межах видатків, передбачених на цю мету у бюджеті Фонду на відповідний рік.

 

Право на одноразове отримання ваучера надається особам, які відповідають таким вимогам:

–вік понад 45 років, але які не досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

–страховий стаж не менше 15 років;

–вища освіта;

–особи, які не проходили перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття протягом п’яти останніх років;

–не виявили бажання пройти професійне навчання за направленням територіального органу Державної служби зайнятості (для зареєстрованих безробітних).

 

Для отримання ваучера особа, яка відповідає вищепереліченим вимогам, подає територіальному органу Державної служби зайнятості за місцем реєстрації місця проживання чи перебування такі документи:

– заяву;

– паспорт;

– трудову книжку (у разі коли трудова книжка зберігається у роботодавця, особа подає її копію, засвідчену роботодавцем);

– документ про вищу освіту;

–реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від його прийняття). З перелічених документів у присутності особи знімаються копії, що засвідчуються підписом.

 

Зарахування особи на навчання на підставі ваучера здійснюється ТНЕУ відповідно до законодавства.

 

Договір про навчання укладається між ТНЕУ та особою протягом 90 днів після видачі ваучера.

 

Додаткову інформацію можна отримати у спеціалістів відділу організації профорієнтації та профнавчання Тернопільського обласного центру зайнятості (м. Тернопіль, вул. Текстильна, 1 б, каб. 402, тел. (0352) 43-49-18, 52-55-57) або базових центрів зайнятості, а також у відділі післядипломної освіти ТНЕУ (м. Тернопіль, вул, Львівська, 11а, каб 508, тел. (0352) 53-99-96; 097-446-28-65 (Квасовський Олександр Романович).