» » До уваги абітурієнтів та студентів ТНЕУ!

До уваги абітурієнтів та студентів ТНЕУ!

Дата: 8-10-2013, 11:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Тернопільський національний економічний університет – єдиний вищий навчальний заклад в Україні, до складу якого входить Українсько-німецький економічний факультет, що пропонує молодим людям унікальну можливість отримати два дипломи ТНЕУ та іноземного ВНЗ-партнра, а також пройти навчання у Німецькому вищому навчальному закладі за програмою академічних обмінів DAAD.

 

Студенти університету, які володіють німецькою мовою, незалежно від спеціальності та напряму підготовки можуть взяти учать у програмі Німецької служби академічних обмінів. Тернопільський національний економічний університет тісно співпрацює із університетами Німеччини, що значно збільшує відсоток студентів, які навчаються одночасно за кордоном та в Україні.

 

Четвертого жовтня 2013 року в Києві в приміщенні Ґете-Інституту відбувся семінар у форматі «Matchmaking» для налагодження контактів між українськими та українськими університетами. Семінар був організований Німецькою службою академічних обмінів в рамках Німецьких тижнів в Україні, що проходили за підтримки Посольства ФРН в Україні. Метою даного заходу було налагодження контактів у сфері наукових інтересів і таким чином формування фундаменту для успішного співробітництва між українськими та німецькими університетами. 

 

У роботі семінару брав участь в.о. декана Україно-німецького економічного факультету Ю.І.Гайда. Програма семінару передбачала вступні доповіді представників Києво-Могилянської академії та Національного університету «Київський політехнічний інститут» про практику міжнародних міжвузівських кооперацій, а також міні-діалоги між представниками німецьких та українських вузів у форматі «Speed Networking“. Учасниками з боку  Німеччини були університет Білефельд, Європа-Університет Віадріна з Франкфурта на Одері, Фахове об’єднання «Німецька як іноземна мова», Інститут Тест DaF, Міжнародна школа менеджменту, Технічний університет «Гірнича академія Фрайберг», Альберт-Людвіг Університет Фрайбург, Університет Пассау. 

 

З боку України в роботі семінару брали участь представники понад 40 ВНЗ України. Під час діалогів з працівниками німецьких ВНЗ основний акцент представником ТНЕУ був зроблений на розширенні можливостей як для студентів Україно-німецького економічного факультету, так і інших факультетів нашого університету щодо часткового навчання впродовж одного семестру в німецькому університеті. Були сформульовані найважливіші передумови такої мобільності, однією з яких є високий рівень володіння німецькою мовою (щонайменше В2). В процесі перемовин отримана необхідна контактна інформація для забезпечення більш конкретних домовленостей.