ЮРИСТИ – ЕЛІТА НАЦІЇ!

Дата: 8-10-2013, 16:40 | Автор: Ірина Юркевич, ПР-41, ЮФ

Сьогодні у нашій державі відбувається становлення  демократичної, правової держави, утвердження прав та свобод людини. І провідна роль у цьому процесі, безумовно, належить юристам — вартовим правопорядку й законності. Адже ще з часів Давнього Риму саме юристи вважалися елітою нації.

 

Зростання правової культури народу та суспільства, захист  прав і свобод  кожного громадянина держави залежать саме від суддів, адвокатів, нотаріусів, юрисконсультів, працівників правоохоронних органів, учених-юристів, які щоденно допомагають людям вирішувати складні  і доленосні проблеми…

Відтак ми розуміємо, що обрали професію, яка не має права на помилку, адже помилки юриста можуть дуже дорого коштувати.

 

Юрист — це  людина, наділена високими моральними якостями, гідний представник не тільки своєї професії, а й суспільства в цілому. 

Проте у нас не так все складно , а навпаки – цікаво. На юридичному факультеті Тернопільського національного економічного університету навчаються талановиті студенти, які вражають своїми артистичними здібностями та інтелектуальними якостями. Наші студенти займають призові місця на Всеукраїнських олімпіадах,   конкурсах; беруть активну участь у конференціях, круглих столах…

 

Але за буднями завжди приходить свято…

Сьогодні – День юриста! З професійним святом вітаємо, найперше, наших дорогих викладачів і висловлюємо їм глибоку вдячність за високий професіоналізм, поширення правових знань та посилення соціального захисту наших громадян. Також вітаємо з святом і майбутніх юристів – студентів нашого юридичного факультету! Щиро бажаємо усім професійних успіхів, міцного здоров’я, благополуччя, натхнення і твердої віри у високі ідеали, до яких ми прагнемо на шляху утвердження закону та справедливості.

 

Надіюся що і надалі  зможемо робити вклад у становлення правового суспільства, ще більше пишатися своєю професією та бути гідним прикладом майбутнім поколінням.