» » Студенти дізнались про діяльність адміністративних судів

Студенти дізнались про діяльність адміністративних судів

Дата: 10-10-2013, 15:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

З метою формування у студентської молоді правової культури, виховання стійких моральних якостей, потреб, почуттів, навичок і звичок поведінки на основі ідеалів, норм та принципів моралі з 7 до 11 жовтня 2013 р. у ТНЕУ триває тиждень правових знань, який організував відділ гуманітраної освіти та виховання. В рамках тижня відбуваються зустрічі студентів із фахівцями з різних галузей юриспруденції.

 

Дев’ятого жовтня студенти УНФЕМ та УНЕФ зустрілися із заступником голови Тернопільського окружного адміністративного суду Андрієм Васильовичем Осташем, який розповів про мету і завдання адміністративних судів в системі судів України.

 

Зокрема, першокурсники дізналися про те, що завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

 

— До адміністративних судів можуть бути оскаржені будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб'єктів владних повноважень, крім випадків, коли щодо таких рішень, дій чи бездіяльності Конституцією чи законами України встановлено інший порядок судового провадження, — розповів Андрій Васильович.
Наприкінці зустрічі фахівець із задоволенням відповів на запитання студентів.

 

 

 

 

Відділ гуманітраної освіти та виховання