ДО УВАГИ УПРАВЛІНЦІВ!

Дата: 14-10-2013, 10:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Розпочато додатковий набір спеціалістів вищого та середнього рівнів управління (керівники, заступники керівників підприємств, організацій та їх структурних підрозділів) на перепідготовку за Програмою заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (Програма «Українська ініціатива») за рахунок коштів, виділених з Державного бюджету України на 2013 рік.

 

У зв’язку з обмеженою кількістю місць держзамовлення документи необхідно подати до 20 жовтня 2013 року!

 

«Українська ініціатива» – це широкомасштабна програма, започаткована згідно з Указом Президента України від 03.07.2000 р. №849 «Про сприяння підготовці управлінських кадрів для сфери підприємництва».

 

Відповідальним за реалізацію Програми є Міністерство економічного розвитку та торгівлі України. Впроваджує програму Міжвідомчий центр з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (МЦПК) та 27 його регіональних робочих груп (РРГ).

 

Вимоги до претендентів на участь у Програмі заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива».

 

До участі у Програмі допускаються особи віком до 40 років, які мають вищу освіту і досвід роботи не менше одного року на управлінських посадах вищого та середнього рівня підприємств та організацій будь-яких форм власності.

 

Не передбачається участь у Програмі державних службовців, керівників закладів освіти, наукових і медичних закладів, а також працівників закордонних фірм і представництв – нерезидентів України.

 

Програма «Українська ініціатива» включає наступні етапи:

- десятимісячна перепідготовка за заочною формою навчання за галузями знань «Менеджмент і адміністрування» та «Економіка та підприємництво» спеціалістів на базі відібраних за конкурсом 9 вищих навчальних закладів, до переліку яких входить Тернопільський національний економічний університет.

 

Випускники отримують диплом спеціаліста про перепідготовку з присвоєнням відповідної кваліфікації. Ця частина Програми фінансується з Державного бюджету України, місцевих бюджетів та коштів підприємств (організацій);

 

- за результатами перепідготовки спеціалістам пропонується довготривале (один-три місяці) стажування на підприємствах країн з ринковою економікою. Ця частина Програми здійснюється за рахунок міжнародних організацій та країн-донорів. 

 

Програми стажувань спеціалістів на українських та європейських підприємствах реалізують міжнародні освітні організації.

 

Відповідальним за реалізацію стажувань спеціалістів на німецьких підприємствах за проектом Уряду Німеччини є Товариство InWEnt; на підприємствах країн ЄС та українських підприємствах за програмою Тасіс Managers' Training Programme (MTP) є Карл Дуйсберг Центрум (CDC), на підприємствах Швеції за дорученням Міністерства Закордонних Справ Швеції  є Шведська Агенція з Міжнародного Розвитку та реалізує програму Асоціація Норден;

 

- важливим компонентом «Української ініціативи» є постпрограмна підтримка, яка здійснюється через асоціації випускників та учасників стажувань. Такі асоціації створюються в Україні.

 

Програма «Українська ініціатива» має надзвичайно цінну якість – в ній враховуються інтереси як керівників підприємств, окремих менеджерів та спеціалістів, так і держави в цілому. В цьому легко переконатися, ознайомившись з перевагами, які надає Програма своїм учасникам.

 

Підприємствам Програма допомагає:

•Здійснити трансформацію системи управління. 

•Створити необхідні умови для переходу до сучасних форм і методів управління. 

•Вирішити конкретні проблеми розвитку та управління підприємством в процесі перепідготовки та зарубіжного стажування своїх спеціалістів (реінжинірингу, перепрофілювання, диверсифікації бізнесу, підготовки та реалізації нових бізнес-проектів та ін.). 

•Встановити ділові контакти з новими зарубіжними партнерами, укріпити та розвинути існуючі зв'язки. 

 

Менеджери та спеціалісти отримують можливість:

•Пройти перепідготовку за галузями знань «Менеджмент і адміністрування» або «Економіка і підприємництво», отримати сучасні знання на базі провідних вищих навчальних закладів, в тому числі Тернопільського національного економічного університету, і диплом державного зразка.

•Пройти стажування у провідних європейських компаніях для вирішення конкретних проблем свого підприємства. 

•Встановити ділові та дружні контакти з українським та зарубіжними колегами. 

•Стати членами престижних спілок, в т.ч. асоціацій випускників програми «Українська ініціатива», асоціацій учасників зарубіжних стажувань.

 

Детальнішу інформацію про Програму «Українська ініціатива» можна отримати за електронною адресою: www.ukrini.org.ua.

 

Перелік документів, які надаються претендентами регіональним робочим групам МЦПК для участі у конкурсному відборі на перепідготовку: 

1.Заява спеціаліста на ім‘я голови регіональної робочої групи (довільна форма). 

2.Анкета спеціаліста на перепідготовку (форма 1). 

3.Інформація про підприємство (організацію), на якому працює спеціаліст (форма 2). 

4.Рекомендація керівника підприємства (організації) (форма 3). 

5.Копія диплома про вищу освіту. 

6.Копії дипломів, сертифікатів щодо підвищення професійної кваліфікації спеціаліста. 

7.Копія паспорту.

8.Копія податкового коду.

9.3 фото на документи.

 

Процедура проведення співбесіди з претендентами на стажування: 

1. Співбесіда триває в середньому біля 20 хвилин. 

2. В процесі співбесіди з'ясовуються: 

•Рівень знання іноземної мови (в кожному окремому випадку ). 

•Спеціалізація та рівень підготовки у сфері менеджменту, маркетингу, фінансів, управління персоналом тощо. 

•Мета і конкретні завдання стажування, очікувані результати, спрямовані на підвищення ефективності діяльності підприємства, організації, де працює спеціаліст. 

•Підприємства, організації, на яких претендент має бажання пройти стажування. 

 

Для прийняття рішення щодо відбору на стажування або відмови від стажування першочергове значення мають: 

•знання іноземної мови; 

•рівень професійної підготовки; 

•можливість двостороннього економічного співробітництва. 

Додаткові бали претендент отримує за знання інших іноземних мов, комунікабельність, вміння проявляти гнучкість у прийнятті рішень тощо. 

Бажано: 

Підготувати презентацію своєї фірми в країні стажування (буклети, проспекти, слайди, фотографії, зразки продукції тощо). 

 

Для встановлення контактів із закордонними фірмами підготувати листи від керівників, в яких будуть підтверджені реальні повноваження стажистів. 

 

Анкети заповнюються за допомогою програмного забезпечення, яке Ви можете отримати у регіональної робочої групи, або завантажити зі сторінки www.me.gov.ua (розділ МЦПК, підрозділ «Інформація для претендентів на стажування та стажистів») Міністерства економічного розвитку та торгівлі України або зі сторінки www.ukrini.org.ua/ukr/documents/ Програми «Українська ініціатива» для подальшого надання у друкованій формі до регіональної робочої групи.



regonaln-roboch-grupi-mcpk.doc
Завантажити Переглянути онлайн