» » У ТНЕУ завершився тиждень правових знань

У ТНЕУ завершився тиждень правових знань

Дата: 14-10-2013, 16:24 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

З ініціативи відділу гуманітарної освіти та виховання протягом 7-11 жовтня у ТНЕУ пройшов тиждень правових знань, присвячений Дню юриста. Сьогодні  неможливо вирішувати проблеми  правового виховання студентської молоді, не враховуючи різноманітні  аспекти соціального  фону  проблем злочинності та правопорушень. Тож упродовж тижня студенти не лише поглибили свої знання з правознавства, а й дізналися чимало нової та корисної інформації, яка допоможе їм у повсякденному житті.

 

Зокрема, сьомого жовтня студенти факультету обліку та аудиту і факультету економіки та управління поспілкувались із адвокатом Тернопільської обласної колегії адвокатів В. Бойчуком. Він розповів про захист прав споживачів в сфері фінансових послуг.

 

Восьмого жовтня першокурсники факультету фінансів та факультету аграрної економіки та менеджменту мали зустріч із директором студмістечка 

І. В. Плішком та головою первинної профспілкової організації студентів ТНЕУ А. М. Шевчуком, які розповіли про права і обов’язки студентів, які проживають в гуртожитку.

 

Дев’ятого жовтня студенти україно-нідерландського факультету економіки та менеджменту та україно-німецького економічного факультету зустрілися із заступником голови адміністративного суду  в Тернопільській області А. В. Осташем. Він розповів про структуру адміністративного суду та відповів на запитання присутніх.

Одинадцятого жовтня студенти факультету обліку та аудиту, факультету банківського бізнесу та коледжу ННІІТ спілкувалися з капітаном міліції, старшим оперуповноваженим кримінальної міліції у справах   дітей м. Тернополя І. Є. Скорейко. Вона розповіла про правила поведінки в громадських місцях, про адміністративну та кримінальну відповідальність за скоєні правопорушення. 

 

Студенти не залишились осторонь проблем правового виховання, їх  цікавило все:  і  особливості  роботи правоохоронних органів, і види  юридичної відповідальності, і місце студентства в  статистиці злочинів і правопорушень  міста й області. Зустрічі  були  цікавими  та  змістовними.

 

Відповідаючи на запитання студентів, представники правоохоронних органів висловили надію на подальшу співпрацю з молоддю з питань профілактики правопорушень у студентському середовищі та захисту громадських інтересів та прав молоді.