Назустріч нашій пам’яті

Дата: 8-04-2015, 11:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьомого квітня студенти Тернопільського національного економічного університету побували на екскурсії в обласному історико-меморіальному музеї політичних в’язнів, де детально ознайомилися із трагічною сторінкою історії нашого краю. Побачивши камери, в яких тримали українців зі всієї України, а також почувши, в яких умовах вони там перебували, не одному студенту стиснулося серце, а в душу закрався біль за тих мучеників, котрі загинули, щоб ми усі жили у незалежній Україні.

 

Висловлюємо вдячність науковому співробітнику музею, людині з великим серцем та душею Оресту Івановичу Савці, що зумів достукатися до молодих сердець, так трепетно і щиро розповівши про наше трагічне минуле. Після таких зустрічей ніхто не залишається байдужим, тому якомога більше студентів повинні відвідати екскурсії в музеї політичних в’язнів, адже без знання минулого ми не збудуємо майбутнього.

 

У музеї вразило все: і світлини дивовижної краси українців та українок, які дивляться на нас з минулого та просять пам’ятати їхні заповіти; і окрема кімната, присвячена постаті незламного борця українського духу Степана Андрійовича Бандери, в якій знаходиться посмертна маска провідника ОУН; і камери страждань та тортур українського народу, в яких хочеться плакати, а також дивуватися силі та витривалості кращих синів та дочок України, котрими рухала ідея побудови нової вільної держави; і кімната з експозиціями, присвячена постаті ще одного незламного українця, письменника-дисидента, лауреата Шевченківської премії Степана Сапеляка; і ота дивовижна тиша, яка постійно нагадує, що ти – українець, а свою волю потрібно здобувати не тільки миром, але й в бою.

 

Будуймо наше майбутнє! Привчаймо студентів до справжньої історії нашої минувшини, плекаймо їх у добрі, інтелекті, правді та вірі у краще прийдешнє. Не забуваймо, що все в наших руках, тому будьмо гідними нащадками незламного подвигу тих українців, котрі подарували нам майбутнє!