» » Дорога університетська родино!

Дорога університетська родино!

Дата: 9-04-2015, 16:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Цьогорічний Великдень торкається наших сердець по особливому, сповнюючи  світлою надією, трепетною вірою, осяйною любов’ю. У цей сакральний і мироспасительний час ми молимося про мир і спокій у нашій державі, про завершення панування болю, злоби та війни на рідній землі. Звертаючи погляди у небо, віримо, що наші друзі, брати, батьки, колеги – мужні захисники України – вже згодом повернуться додому живими та неушкодженими.

 

У такі хвилюючі миті, незважаючи на відстані, що нас розділяють, особливо відчуваємо духовну спорідненість один з одним, з отчим домом. Тут ми живемо і працюємо, навчаємо й виховуємо дітей, бережемо срібну сивину батьківської мудрості. Тут нам добре, бо ми – вдома. Нами керує освячена досвідом поколінь заповідь – спрямовувати свої помисли та справи на благо ближнього, в ім'я України.

 

З настанням Пасхальних днів пробуджується не тільки Кобзарева земля, а й усі людські надії й сподівання на мир і добру долю. Сонце Правди сходить над благодатним краєм волелюбного народу й відроджується Українська Гідність, стверджується Український Дух.

 

Червоно-чорними нитками в знамено боротьби за кращу долю Вітчизни вплелися імена Героїв-випускників Тернопільського національного економічного університету, які своєю кров'ю окропили незалежність України: Слободян Тарас, Семчук Віктор, Гарматій Володимир, Ільяшенко Роман, Юркевич Андрій, Михальський Тарас, Долгіх Сергій, Трух Володимир, Вернигора Вадим.

 

На порозі нашого серця Великий день Христового Воскресіння. Щось дуже важливе прокинулося у наших душах. Ми перестали бути байдужими, навчилися міцно тримати у руках щит Незламності і смолоскип Добра.

 

Вітаючи усіх зі світлим святом, я сердечно бажаю кожному із нас глибокої і мудрої віри у Божий захист. Нехай сьогодні звідусіль з’їдуться до батьківських домівок рідні та близькі, навстіж відчиняться двері кожної оселі для радісних вітань, зігріють душу променисті дитячі усмішки, теплота родинних стосунків.

 

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син і буде мати,

І будуть люди на землі!

 

Христос Воскрес! Воістину воскрес!

 

 

 

Зі святковою шанобливістю

ректор Тернопільського національного

економічного університету                                                                                                                    А.І. Крисоватий