» » У корпусі №2 ТНЕУ відбулося об’єктове тренування з цивільного захисту

У корпусі №2 ТНЕУ відбулося об’єктове тренування з цивільного захисту

Дата: 10-04-2015, 11:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьомого квітня 2015 року у корпусі №2 ТНЕУ відбулося спеціальне об’єктове тренування з цивільного захисту. 

Мета заходу – організація захисту учасників навчального процесу під час артобстрілів та авіаударів ворога в умовах ведення військових дій.

У навчанні брали участь студенти та професорсько-викладацькі колективи факультету обліку і аудиту та аграрної економіки та менеджменту.

Штабне тренування розпочалося о 12.00 год. після сигналу повітряної тривоги та повідомлення Штабу цивільного захисту. Евакуація студентів у тимчасові укриття корпусу №2 тривала 5 хвилин, що відповідає встановленим нормативам.

Після завершення штабного тренування відбулася навчальна лекція щодо надання первинної долікарської допомоги, яку провів доцент кафедри психологічних та педагогічних дисциплін ТНЕУ Русенко Ярослав Григорович.

Учасники тренування проаналізували проблемні моменти, які можуть виникати в ході евакуаційних робіт, зокрема: необхідність вдосконалення системи оповіщення та зв’язку, забезпечення об’єктів укриття аптечками та засобами індивідуального захисту, ідентифікація формувань цивільного захисту.

Декани факультетів обліку і аудиту та аграрної економіки та менеджменту подякували всім учасникам навчального тренування і зазначили, що такі заходи зараз є особливо актуальними, адже засвоєння алгоритму дій в умовах надзвичайної ситуації  дозволяє чітко і впевнено діяти у випадку реальної загрози.