» » Відбулася зустріч з представниками Американського університету Гірне

Відбулася зустріч з представниками Американського університету Гірне

Дата: 10-04-2015, 19:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Відбулася зустріч ректора Тернопільського національного економічного університету, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого з директором Мультикультурної літньої школи Американського університету Гірне (Туреччина). У зустрічі взяли участь перший проректор університету Микола Іванович Шинкарик, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) Олег Петрович Адамів, кандидат економічних наук, доцент кафедри податків та фіскальної політики Олександр Володимирович Бречко.

 

Орхан Асаногли зазначив: «Ми зацікавлені у співпраці з українськими вищими навчальними закладами. Тернопільський національний економічний університет є знаним в Україні й ми могли б співпрацювати в науковому, освітньому та культурному напрямах. Американський університет Гірне був заснований у 1985 році – перший на Кіпрі. Тут навчаються 13 000 студентів із 100 країн світу. Він вирізняється американською системою і стилем освіти, що дозволяє студентам розкрити свій потенціал і реалізувати мрії. Дипломи університету Гірне визнаються в усьому світі. Кампуси навчального закладу знаходяться в США, Кентербері (Велика Британія) і Туреччині. Університет Гірне – це американська модель освіти з інноваційно орієнтованими і технічно сумісними академічними програмами для студентів, що дозволяє стати одним з найкращих університетів світу з вагомою репутацією».

 

Андрій Ігорович розповів про досягнення ТНЕУ у міжнародній співпраці. «Наш університет відкритий для нового досвіду й пошуку нових можливостей для студентів. Сьогодні дуже важливо бути мобільним, йдучи в ногу з часом. Спільні магістерські програми, програми обміну – ось, що на часі. Університет Гірне цікавий у науковому плані».

 

Орхан Асаногли запросив українських студентів на навчання в Мультикультурній літній школі й розповів про можливості проходження практики на Кіпрі. Також він повідомив, що цього року у літній школі будуть навчатися 3 000 студентів з 25 країн світу. Це досвід, що дозволить молодим людям досягнути успіхів у міжкультурній комунікації.

 

Представник Американського університету Гірне зустрівся з студентами факультету фінансів й поспілкувався щодо можливості навчання молоді у Туреччині.