» » Програма презентації стипендійних програм ФРН та міжнародної академічної мобільності 1 жовтня 2015 р.

Програма презентації стипендійних програм ФРН та міжнародної академічної мобільності 1 жовтня 2015 р.

Дата: 28-09-2015, 15:23 | Автор:

  1 жовтня 2015 р. Тернопільський національний економічний університет відчиняє двері для своїх німецьких партнерів! З 9.00 год. в холі університету студенти, які навчаються у Навчально-науковому інституті міжнародних економічних відносин імені Богдана Дмитровича Гаврилишина на українсько-німецькій факультет-програмі представлять свої креативні ідеї та проекти, що демонструють їх любов до німецької культури, традицій та історії. Впродовж 10.00 – 13.00 год. в залі електронних ресурсів ТНЕУ відбудеться презентація стипендійних програм для навчання і стажування в Федеративній республіці Німеччини. В рамках тижнів Німеччини в Україні, які тривають впродовж вересня-жовтня 2015 р., до Тернополя приїдуть представник Європейського офісу української торгово-промислової палати (EO-UCCI) пан Мартін Ройтер та Інформаційного центру Німецької служби академічних обмінів (DAAD IC Kiew) пан Міхаель Бек. На цьому заході очікуються також представники деяких громадських організацій, що займаються спільними українсько-німецькими молодіжними проектами, такі як MultiKultiUA, AIESEC тощо. Цікавим буде також досвід тревел-блогера про те, як самостійно здійснити бюджетну подорож до Німеччини і в межах цієї країни.

     Цікаво відзначити, що тижні Німеччини в ТНЕУ відзначать не лише даною презентацією, а й низкою культурно-мистецьких заходів, присвячених відносинам між Україною та ФРН. Зокрема, планується проведення інтерактивної гри у Scrabble під девізом «Deutsche Sprache macht uns Spaß», відеороликів «Німеччина очима українських студентів» та «Будні і свята УНФП». Завершити тижні планується переглядом німецького авторського кіно «Життя інших» («Das Leben der Anderen»).

     Реформи у галузі вищої освіти в Україні та інтеграція України в освітній простір Європи і світу – це ті тенденції, яким відповідає сьогодні навчання в Тернопільському національному економічному університеті! Різноманітність міжнародних проектів та стипендійних програм, в яких студенти нашого університету приймають участь, роблять навчання в ТНЕУ привабливим і доступним для великого кола молодих амбітних українців! Приєднуйтесь!

 

 

Час

Доповідь / презентація

Місце

10.00

 

 

10.10

 

10.15

Відкриття: привітальне слово проректора з міжнародних звязків та інформаційної діяльності ТНЕУ проф. Адаміва О.П.

Привітальне слово директора ННІМЕВ ім. Б.Гаврилишина доц. ТарановаІ.М.

Презентація програми німецького уряду, представник Європейського офісу Торгово-промислової палати України п. Мартін Ройтер (м.Київ)

Зал

електронних

ресурсів

ТНЕУ

(вул.Львівська, 11,

2-й поверх)

10.45

Презентація програм Німецької служби академічних обмінів, лектор ДААД Міхаель Бек (м.Львів)

11.15

Презентація молодіжних програм обміну та міжнародної мобільності, представник ГО «MultiKultiUA» п. Анастасія Халмурадова (м.Харків):

  • JSJ, молодіжний соціальний рік
  • FJ, літня робота
  • Au-Pair, робота по догляду за дітьми та ін.

11.45

Презентація волонтерських німецько-українських програм в рамках AIESEC, представники AIESECTernopilп. Галина Мурашова, п. Христина Тригуб (м.Тернопіль)

12.10

 

 

12.30

 

 

 

 

12.45

13.00

Доповідь «Як реалізувати самостійні бюджетні подорожі в Німеччині», тревел-блогер п. Владислав Беспалов (м. Донецьк)

Слово учасникам програм мобільності (студентам, викладачам) попередніх років за напрямками:

  • FJ, літня робота
  • Au-Pair, робота по догляду за дітьми
  • програми Німецької служби академічних обмінів

Питання-відповіді

Завершальне слово: заступник директора ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина – керівник українсько-німецької факультет-програми Рожко А.О.

 

      Цільова аудиторія: студенти 2-5 курсів ТНЕУ, ТНТУ, ТНПУ спеціальностей «міжнародна економіка», «маркетинг», «менеджмет», «банківська справа», «фінанси і кредит», «комп’ютерна інженерія», «програмна інженерія», «системна інженерія», «журналістика» та ін. З хорошим рівнем володіння англійської та/або німецької мови (В1-В2).