» » «Новітні концепції страхування життя в умовах посилення впливу економічних, політичних, терористичних ризиків»

«Новітні концепції страхування життя в умовах посилення впливу економічних, політичних, терористичних ризиків»

Дата: 17-11-2015, 11:43 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Фінансово-банківські та адміністративні послуги: проблеми управління та перспективи розвитку» 13 листопада 2015 року в аудиторії 1303 (І корпус ТНЕУ) о 9.00 год. відбулося засідання круглого столу на тему: «Новітні концепції страхування життя в умовах посилення впливу економічних, політичних, терористичних ризиків». Захід організували студенти та професорсько-викладацький колектив кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ.
 
До участі у дискусії були запрошені: проректор з наукової роботи ТНЕУ Зеновій-Михайло Васильович Задорожний, декан факультету фінансів ТНЕУ Андрій Ярославович Кізима, заступник декана факультету фінансів ТНЕУ Тарас Ярославович Маршалок, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів і кредиту Черкаського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університету банківської справи» Ткаченко Наталія Володимирівна, Голова Правління «ПАТ СК «СКАЙД» Володимир Михайлович Стецюк, Перший Віце Президент «ПАТ СК «СКАЙД» Оксана Юріївна Толстенко, Голова Правління кредитної спілки «КАЛИНА» Олег Орестович Луцишин, учасники «Першої Студентської Страхової Компанії», студенти третього та п’ятого курсів ТНЕУ.
 
Виголошуючи вітальне слово, декан факультету фінансів ТНЕУ Андрій Ярославович Кізима звернув увагу присутніх на те, що страхування життя – це західна тенденція та відзначив масштабність даного напряму діяльності.
 
Голова Правління «ПАТ СК «СКАЙД», висловлюючи свою точку зору щодо рівня страхової культури та існування ризиків пірамід у сфері страхування життя, похвалив ініціативу студентства стовно дослідження такої глобальної теми. Також Володимир Михайлович Стецюк відзначив, що страховий бізнес забезпечує дієвий захист соціальних і майнових прав та інтересів громадян від ризиків, сприяє підтриманню соціальної стабільності суспільства та економічної безпеки держави.
 
Доктор економічних наук, професор Наталія Володимирівна Ткаченко була рада бачити «фанатів» страхової справи та приємно здивована, що аудитрія піднімає таку проблемну тему, оскільки страхування життя є досить складним продуктом.
 
Доктор економічних наук, професор, в.о. завідувача кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ Ольга Володимирівна Кнейслер обґрунтовуючи необхідність проведення даного наукового заходу, звернула увагу присутніх на те, що страхування життя є необхідним атрибутом ринкової економіки, важливим інструментом соціального захисту населення і могутнім джерелом інвестування національної економіки.
 
Кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ Наталія Ігорівна Налукова відзначила, що актуальність теми наукового заходу підтверджується ще й тим, що до участі у круглому столі було подано більше 50 заявок від студентів третього та п’ятого курсів ТНЕУ.
 
Упродовж засідання були заслухані та обговорені тези доповідей 32 студентів, що стосувалися таких проблемних питань у галузі страхування життя: страхової культури; особливостей процесу становлення страхування життя в Україні; специфіки ризиків у діяльності LIFE страховиків; правового регулювання у системі страхування життя в Україні та закордоном; практики укладання страхових договорів LIFE страховиками та страхових шахрайств з боку страхувальників; етапів розробки страхових продуктів та страхового маркетингу у системі страхування життя; моніторингу ринку страхування життя.
 
У ході наукового заходу студенти та науковці мали можливість не лише представляти свої наукові розробки щодо новітніх концепцій розвитку страхування життя, але й дискутувати стосовно своїх висновків та пропозицій з практиками у страховій індустрії – Головою Правління та Першим Віце Президентом «ПАТ СК «СКАЙД», котрі найбільш активним учасникам вручили заохочувальні подарунки.
 
На завершення, Оксана Юріївна Толстенко побажала студентам не лише зберегти весь романтизм страхової справи, але й усвідомити важливість страхування і доводити це до інших.
 
Підбиваючи підсумки роботи учасників круглого столу, професор Ольга Володимирівна Кнейслер, висловила сподівання стосовно того, що сформульовані учасниками рекомендації будуть впровадженні у практику та сприятимуть забезпеченню економічного зростання та фінансовій стабільності у державі, підвищенню рівня страхової культури, матеріальному добробуту населення та його соціальному забезпеченню.