» » Відбулися Перші наукові читання пам’яті С.І. Юрія

Відбулися Перші наукові читання пам’яті С.І. Юрія

Дата: 7-12-2015, 13:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У четвер, 26 листопада, в ТНЕУ відбулися Перші наукові читання пам’яті видатного українського вченого, одного із світочів вітчизняної фінансової науки, людини, яка залишила неоціненний слід у житті нашого університету Сергія Ілліча Юрія. У цьому заході, організованому колективом кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, взяли участь керівництво та провідні науковці нашого навчального закладу, а також студенти. 
 
З вітальним словом до учасників зібрання звернувся ректор ТНЕУ, д.е.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України Крисоватий Андрій Ігорович. Після цього завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, д.е.н., проф. О.П. Кириленко озвучила присутнім основні віхи життєвого шляху колишнього ректора та його внесок у розвиток кафедри, факультету та університету загалом. Вона також ознайомила присутніх із здобутками кафедри фінансів ім. С.І. Юрія за останні п’ять років.

Спогадами про роботу та особисті взаємини з Сергієм Іллічем поділилися його друг, соратник, д.е.н., проф. В.Г. Дем’янишин, колишні аспіранти ректора – д.е.н., проф. Т.О. Кізима, к.е.н., доц. Н.І. Карпишин. Також не могла оминути урочистого зібрання к.е.н., доц. кафедри фінансів НУ ДПС України Ріппа М.Б., куратором чиєї групи був Сергій Ілліч.

Завдяки сприянню Сергія Ілліча в університеті зібрано цілу плеяду творчих людей, які гідно представляють культурне життя ТНЕУ і допомагають презентувати його тернопільській громаді та всій державі. Прекрасними віршами та спогадами про приємні миті взаємин із Сергієм Іллічем поділилася головний редактор газети «Університетська думка», член спілки журналістів України, член спілки письменників України Марія Йосипівна Баліцька.

З науковими доповідями перед присутніми виступили д.е.н., доцент кафедри міжнародного менеджменту та маркетингу ТНЕУ Н. Я. Кравчук та к.е.н., доцент, докторант кафедри фінансів ім. С.І. Юрія О.І. Тулай.
 
Сергій Ілліч був переконаний, що «вища школа тому і є вищою, бо повинна будити в людині спрагу до пізнання». Саме з цією метою колектив кафедри фінансів, яка найменована на честь Сергія Ілліча у рамках проведення заходів, присвячених вшануванню його пам’яті організував Перший конкурс студентських наукових есе. Символічно, що переможці та призери цього конкурсу були нагороджені грамотами та призами саме під час проведення Перших наукових читань:

Грамота за І місце – студентка групи Ф-41 Шегера Катерина;
Грамота за ІІ місце – студентки групи Ф-21 Скобляк Тетяна, групи ФБС-42 Марусин Марія;
Грамота за ІІІ місце – студентки групи Ф-43 Костюк Вікторія, групи ФО-41 Дмитришин Юлія, групи Ф-41 Богуцька Софія;
Грамота за популяризацію фінансової грамотності – студентка групи Ф-32 Грема Катерина;
Грамота за активну громадянську позицію – студентка групи Ф-31 Маланчук Оксана;
Грамота за оригінальність ідеї – студентка групи Ф-45 Федінчук Марія.
 
Окремі студенти з числа переможців та призерів Першого конкурсу студентських наукових есе представили свої доповіді.