» » Стартувала вступна кампанія ТНЕУ

Стартувала вступна кампанія ТНЕУ

Дата: 11-07-2016, 16:38 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

11 липня у Тернопільському національному економічному університеті розпочала свою роботу приймальна комісія. З самого ранку абітурієнти ринули подавати документи на різні спеціальності факультетів.

Цьогорічна вступна кампанія має свої особливості. Зокрема прийомдокументів на вступ за результатами ЗНО здійснюватиметься виключно в електронній формі, окрім осіб, які вступають за квотами. Кожен абітурієнт зможе завантажити свої документи не виходячи з дому, або у будь-якому іншому місці, де є комп’ютер та доступ до Інтернету.

Відповідальний секретар приймальної комісії Луцишин Олег Орестович зауважив: «Це зроблено для того, щоб прискорити роботу приймальної комісії при подачі документів. Насправді навантаження не зменшується, оскільки абітурієнти ще не адаптувалися до такого способу подачі, тому ми організували Центр подачі електронних заяв, щоб допомогти зареєструватися. Щодо подачі заяв до вищого навчального закладу, то змінилася кількість спеціальностей, на які можна подати документи. Раніше було не більше трьох спеціальностей в одному вузі та загалом не більше ніж у п’яти вузах можна було зареєструватися. Зараз є 5 спеціальностей і можна зареєструвати 15 заяв, тобто кількість вищих навчальних закладів зняли. Наприклад, можна реєструвати 15 заяв в різних університетах на одну спеціальність або по п’ять заяв у трьох вузах, можливі й інші варіанти, тобто абітурієнт самостійно вирішує як йому краще.

Також специфічним моментом вступної кампанії є те, що у нашому університеті відкрили шість нових спеціальностей. Абітурієнти матимуть ширший діапазон вибору спеціальності».

Перша заява була зареєстрована о 9 годині на п’ять спеціальностей Тернопільського національного економічного університету, що є хорошим показником. Загалом за перші 2 години роботи приймальної комісії до Центру подачі електронних заяв звернулося близько 40 абітурієнтів для реєстрації документів. Популярністю серед випускників шкіл користуються традиційні економічні та юридичні спеціальності, хоча перша заявка була подана на факультет комп’ютерних інформаційних технологій.

Допомагають правильно заповнювати заяви та оформляти документи студентський колектив волонтерів ТНЕУ з різних факультетів. «Ми інформуємо кожного абітурієнта щодо вибраної ним спеціальності, а також розповідаємо як заповнити заяви» – повідомляє студентка ТНЕУ.

Упродовж обіду кількість абітурієнтів зменшується, а кількість поданих заяв все збільшується, хоча робота приймальної комісії на цьому аж ніяк не зупиняється.

Один із абітурієнтів – Іван – розповів: «Я обрав Тернопільський національний економічний університет без вагань, оскільки багато моїх друзів та знайомих навчаються тут і рекомендували його як один з кращих вищих навчальних закладів. Я хочу навчатися за освітньою програмою «Фіскальне адміністрування та митна справа».

Також своїми міркуваннями з нами поділилась Настя: «Я закінчила один із коледжів Тернополя і вирішила продовжити навчання у ТНЕУ, оскільки мені дуже подобається туризм, а я обрала саме таку спеціальність. Серед вищих навчальних закладів Тернополя, Тернопільський національний економічний університет надає необхідні знання, щоб продовжити займатися туристичним обслуговуванням та вивчати його специфіку».

Впевнені, що з початком нового навчального року до університетської родини Тернопільського національного економічного університету приєднається багато активних, завзятих та цілеспрямованих юнаків та дівчат.

Успіхів, вдалого вибору пріоритетів та удачі при складанні вступних випробувань.