» » Тиждень фінансової грамотності! ДЕНЬ 3 – Круглий стіл на тему: «Пенсійне забезпечення громадян: вітчизняні реалії та світовий досвід»

Тиждень фінансової грамотності! ДЕНЬ 3 – Круглий стіл на тему: «Пенсійне забезпечення громадян: вітчизняні реалії та світовий досвід»

Дата: 3-11-2016, 15:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Другого листопада 2016 року в рамках проведення Тижня фінансової грамотності у Тернопільському національному економічному університеті відбувся круглий стіл на тему: «Пенсійне забезпечення громадян: вітчизняні реалії та світовий досвід». Захід проходив у межах засідання студентського наукового гуртка «Фінансовий простір» за підтримки декана факультету фінансів, к.е.н., доц. А.Я. Кізими та завідувача кафедри фінансів ім. С.І. Юрія  д.е.н., проф. О.П. Кириленко.
 
Ініціаторами організації круглого столу виступили студенти 3 курсу факультету фінансів та викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія: д.е.н., проф. Т.О. Кізима, к.е.н., доц. Б.С. Шулюк, к.е.н., доц. Н.М. Коломийчук, к.е.н., ст.викл. О.В. Петрушка. Гостями наукового заходу були представники Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Тернопільській області – С.З. Руцька (заступник начальника відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій №1), О.Г. Долішна (начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій №2), О.Б. Кобіс (заступник начальника відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи), а також д.н. з держ. упр., доц. кафедри менеджменту та публічного управління ТНЕУ В.С. Толуб’як, викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія.
 
Цікаві та змістовні доповіді про основні проблеми функціонування пенсійної системи в Україні та світі презентували:
– ст. гр. ФМО-31 О. Демчук на тему: «Солідарна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування в Україні»;
– ст. гр. ФСГ-31 Р. Дякун на тему: «Накопичувальна система пенсійного забезпечення у світовій практиці та необхідність її впровадження в Україні»;
– ст. гр. ФО-31 Р. Матвійчук на тему: «Система недержавного пенсійного забезпечення України: реалії та іноземний досвід».
 
У процесі обговорення представленого студентами матеріалу виникла жвава дискусія між фахівцями, науковцями та студентами.
 
Зацікавленість присутніх викликали аналітичні довідки стосовно стану розвитку усіх рівнів пенсійної системи, підготовлені студентами І. Кінь, А. Повхом та Л. Чубатою.
 
Заступник начальника відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій С.З. Руцька зазначила у своєму виступі, що пенсійне забезпечення громадян є дуже актуальною темою для обговорення, адже зачіпає інтереси всіх соціальних верств населення – пенсіонерів, працездатного населення, молоді, стосується проблем зайнятості та вивільнення робочих місць, реалізації державою соціальних гарантій. Окрім того, заступник начальника відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи О.Б. Кобіс акцентувала увагу студентів на необхідності офіційного працевлаштування у майбутньому з метою фінансового забезпечення гідної старості.
 
На завершення модератори круглого столу – студенти М. Поглод та В. Петрушенко підвели підсумки та констатували, що пенсійна  система  України  не  є  досконалою й потребує свого реформування, а також подякували усім присутнім за активну участь у науковому заході.
 
 
МИ ФІНАНСОВО ГРАМОТНІ!
МИ ФОРМУЄМО МЕЙНСТРИМ!
#ТИЖДЕНЬФІНАНСОВОЇГРАМОТНОСТІ2.0