» » ДОЗВІЛЛЯ СТУДЕНТІВ ННІМЕВ: ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ У МІЖНАРОДНОМУ ЕТНО-ФЕСТИВАЛІ

ДОЗВІЛЛЯ СТУДЕНТІВ ННІМЕВ: ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ У МІЖНАРОДНОМУ ЕТНО-ФЕСТИВАЛІ

Дата: 22-02-2017, 16:31 | Автор:

В наш час культурна дипломатія займає винятково важливе місце, завдячуючи їй, держава може не тільки підвищити ефективність зовнішньої політики, а й зміцнити свій міжнародний авторитет, продемонструвати свою інвестиційну привабливість, сприяти розвитку туристичної галузі, показати свої цінності, представити свою культуру. Проведення різноманітних культурних проектів сприяють подоланню стереотипів та взаємному розумінню українців з представниками різних націй.
  За сприяння ректора ТНЕУ професора Крисоватого А. І. та за підтримки адміністрації Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина відбулася зустріч іноземних та українських студентів із представниками організації «Зелене Плем’я». Саме ця організація ініціювала проведення етно-культурного фестивалю «Мама Африка» та 21 лютого 2017 року презентували свою ідею студентам ННІМЕВ ТНЕУ .
  Зважаючи на те, що в нашому інституті навчається понад 170 іноземних студентів, які є вихідцями африканських країн, організатори запропонували їм стати активними учасниками фестивалю та представляти свої країни.
   Метою фестивалю є налагодження міжнародних культурних та бізнес-зв’язків між нашими континентами. За словами організаторів фестивалю, познайомитися з культурою іншої країни можна тоді, коли ти відвідаєш її, оскільки не можливо повезти всіх українців в Африку, тому вони обіцяють привезти Африку до України. Фестиваль відбуватиметься 4-6 серпня на мистецькому хуторі Обирок, учасники фестивалю зануряться у невідомий світ африканської культури, дізнаються про спільні та відмінні риси між нашими народами, відчують смак Африки та почують її голоси. Окрім цього будуть відбуватися засідання дискусійних клубів, де під час гострих обговорень тем ксенофобії та расизму дадуть можливість українцям побачити себе збоку. Наших студентів запросили на фестиваль також долучитися у якості волонтерів разом із адміністрацією ННІМЕВ.
Фотозвіт: