» » Підписано Меморандум про співробітництво між Асоціацією юридичних клінік та Міністерством юстиції України

Підписано Меморандум про співробітництво між Асоціацією юридичних клінік та Міністерством юстиції України

Дата: 20-11-2017, 14:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Восьмого листопада у Міністерстві юстиції України відбулося засідання круглого столу з нагоди співпраці Мін’юсту з Асоціацією юридичних клінік України. Участь у заході взяли куратори юридичних клінік, а також представники партнерських організацій Асоціації, серед яких Управління забезпечення прав людини Національної поліції України, Координаційного центру з надання правової допомоги, ОБСЄ, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Фундації.
 
Під час заходу професор кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету Галай Андрій Олександрович урочисто підписав Меморандум про співробітництво між Асоціацією юридичних клінік та Міністерством юстиції.
 
«Юрист повинен не тільки знати закони, але і мати практичні навики. Тому ми будемо підтримувати вищі навчальні заклади, щоб вони відкривали ефективні юридичні клініки та удосконалювали роботу тих, що вже створені», – зазначив заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе.
 
Стратегія розвитку Мін’юсту на 2017-2020 рр. передбачає зосередження діяльності на створенні мережі незалежних провайдерів правової допомоги по всій Україні. Вони діятимуть на рівні територіальних громад і активно взаємодіятимуть на засадах партнерства з органами місцевої влади, громадськими та сервісними організаціями. Юридичні клініки також є провайдерами правової допомоги, що своєю діяльністю підвищують правову спроможність територіальних громад.
 
Учасники заходу відзначили ефективність діяльності юрклінік, а також необхідність подальшої їх підтримки та співпраці із ними. Під час круглого столу вони обговорили плани діяльності Асоціації, серед яких – доопрацювання проекту положення про юридичні клініки, реалізація проекту Мін’юсту «Я маю право» та інші заходи.