» » «Економічний та соціальний розвиток України у ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації»

«Економічний та соціальний розвиток України у ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації»

Дата: 2-04-2018, 17:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 30 березня 2018 р. у стінах Тернопільського національного економічного університету відбулася XV Ювілейна міжнародна науково-практична конференція молодих учених «Економічний та соціальний розвиток України у ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації».
 
Метою конференції є налагодження міжрегіональних та міждержавних молодіжних наукових зв’язків, а також розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності функціонування соціально-економічних систем в умовах ринкової трансформації, глобалізації та європейської інтеграції.
 
Учасниками наукового заходу стали молоді науковці, аспіранти, слухачі магістратури, студенти, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науково-дослідних та проектних організацій, комерційних фірм та інших організацій. До формування збірника тез за матеріалами конференції долучилися науковці з понад 12 країн світу, зокрема Польщі, Словаччини, Румунії, Грузії, Вірменії, Білорусії, Італії, Франції, Німеччини, Чехії, Великобританії, Канади, США.
 
З вітальним словом до присутніх на конференції звернувся проректор з наукової роботи, д.е.н., проф. З.-М. В. Задорожний, який наголосив на важливості проведення даного наукового заходу, закликав бути сміливими у своїх наукових починаннях та завжди підтримувати на належному рівні імідж Тернопільського національного економічного університету.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) д.е.н., проф. Г. Л. Монастирський звернув увагу на те, що незважаючи на п’ятнадцяту ювілейну зустріч молодих науковців та учених, не згасає підтримка професорсько-викладацького колективу ТНЕУ та іноземних зво-партнерів, що в свою чергу підтверджує актуальність конференції.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи (організаційні питання) д.е.н., проф. В. Я. Брич привітав присутніх, побажав плідної роботи та якісних практичних напрацювань.
 
Почесними гостями заходу були Olav Aarna, Chairman of the Research Council, Professor, visiting professor of the Chair of Law and Public Administration of EBS, Mart Kikas, Senior Innovation Coach, Executive Coach, Business Mentor of Academy of Innovation Coaching, visiting lecturer at Ternopil Business School, Олена Сайтз, директор програм Міжнародної культурно-освітньої асоціації (ICEA),США, Dr. Dariusz Pawliszczy, wójt gminy Gromadka та делегація з Вроцлавського економічного університету, (д-р. габ Анета Зелінська, д.-р Моніка Грабовська, д-р. Майя Прудзеніци, д-р. Гжегож Якель).
 
Після пленарного засідання розпочалася робота дискусійних майданчиків. Цьогоріч їх було три. Модератором першого майданчика виступив к.е.н., доц. кафедри міжнародної економіки ТНЕУ Роман Зварич, другого – к.е.н, доц. кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ Тарас Маршалок, третього – ст. викладач кафедри кримінального права і процесу, директор юридичної клініки ТНЕУ – Ірина Юркевич.
 
Після активної роботи дискусійних майданчиків відбулося обговорення та прийняття рекомендації, а також підсумування роботи учасників конференції. Голова Ради молодих вчених ТНЕУ Вікторія Онищук подякувала усім організаторам та учасникам за плідну роботу та оголосила про завершення роботи XV Ювілейної міжнародної науково-практична конференції молодих учених.
 
Колектив РМВ ТНЕУ висловлює щиру подяку ректору д.е.н., проф. А. І. Крисоватому, деканам факультетів, почесним професорам та запрошеним гостям за підтримку молодої науки, сприяння та допомогу в організації даного наукового заходу.
 
За спонсорську підтримку щодо якісної організації науково-практичної конференції Колектив Ради молодих вчених ТНЕУ висловлює подяку Мережі магазинів MOYO .