» » Банківські інновації на фінансовому ринку: перспективи і ризики

Банківські інновації на фінансовому ринку: перспективи і ризики

Дата: 29-05-2018, 11:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 травня 2018 року в рамках відзначення 40-річчя факультету банківського бізнесу відбулося засідання круглого столу: «Банківські інновації на фінансовому ринку: перспективи і ризики».
 
Організаторами наукового заходу виступили колектив кафедри банківського менеджменту та обліку, а також студентський науковий гурток кафедри «Банківські менеджери». Серед запрошених учасників круглого столу були представники кафедри фінансів ім. С. І. Юрія, студенти факультету фінансів та банкіри-практики.
 
З вітальним словом до учасників зустрічі звернувся декан факультету банківського бізнесу Б. П. Адамик. Богдан Петрович, наголошуючи на особливому значенні інновацій у розвитку української фінансової системи, підкреслив, що саме банківські установи повинні стати флагманами інноваційних зрушень у розвитку вітчизняної економіки.
 
З неординарним поглядом на сучасні проблеми новітніх фінансових технологій у своїй доповіді «Банківські інновації у сфері інвестицій» виступив докторант кафедри банківського менеджменту та обліку І. С. Кравчук. Він виокремив окремі аспекти європейського досвіду впровадження фінансових інновацій  у вітчизняній банківській системі.
 
Аналіз інновацій у функціонуванні банківських інституцій на фінансовому ринку України здійснив у своїй презентації голова СНГ «Банківські менеджери» студент групи ФБС–43 Віталій Слободян.
 
Студентка групи Ф–33 Табака Соломія ознайомила присутніх із основними трендами етичного банкінгу як інновацій на фінансовому ринку. Можливість реалізації основних засад етичного банкінгу в Україні, викликала жваву дискусію серед присутніх.
 
Цікавою була доповідь студента групи ФБС–41 Барилюка Тараса «Світові тенденції у розвитку фінансових інновацій», який ознайомив учасників круглого столу із технологією Blockchain та її використання у світовій практиці.
 
Активну участь у роботі круглого столу взяли банкіри-практики. Так, представник ПАТ «Ощадбанк» Тихонов Андрій ознайомив учасників круглого столу із основними технологічними новаціями у діяльності ПАТ «Ощадбанк» та продемонстрував цікаве відео щодо перспектив безконтактних розрахункових операцій.
 
Представниця ПАТ «Укрссиббанк» студентка ФМО–32 Федорук Ганна відзначила особливу підтримку ЄБРР у реалізації інвестиційно-інноваційних проектів. Безпосередню участь у цьому процесі бере саме ПАТ «Укрссиббанк».
 
Підсумовуючи результати роботи учасників засідання завідувач кафедри банківського менеджменту та обліку Б. Л. Луців зазначив, що інформаційно-цифрова економіка в умовах сьогодення диктує умови, при яких інновації стають тією рушійною силою, що призводить до розвитку суспільства. За рахунок впровадження інновацій активна технологічна модернізація відбувається і в банківських установах. Особливо актуальними виступають ті інновації, які стосуються дистанційного банківського обслуговування, управління ризиками, удосконалення інформаційно-комп’ютерних технологій.