» » Зустріч студентів ФАЕМ із головою молодіжної міської ради та віце-президентом по розвитку корпоративних відносин міжнародної організації AIESEC

Зустріч студентів ФАЕМ із головою молодіжної міської ради та віце-президентом по розвитку корпоративних відносин міжнародної організації AIESEC

Дата: 13-09-2018, 09:41 | Автор: к.е.н., доцент кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування Любезна І. В.

 У рамках міжнародної діяльності факультету аграрної економіки та менеджменту, за сприянням ректора Тернопільського національного економічного університету професора А. І. Крисоватого та декана факультету професора Б. О. Язлюка відбулася зустріч студентів 1-го та 2-го курсів ФАЕМ із головою молодіжної міської ради при Тернопільській міській раді голик Лесею та студенткою нашого навчального закладу, віце-президентом по розвитку корпоративних відносин міжнародної організації AIESEC Брик Іриною.

 

Брик Ірина презентувала доповідь «Емоційний інтелект». Ще донедавна у нашій країні вважалося, що головним критерієм який допоможе знайти роботу та заслужити повагу у суспільстві є Коефіцієнт інтелекту (IQ). IQ відображає здатності лівої півкулі нашого мозку, що відповідає за логіку і раціональне мислення, а ЕQ вимірює правопівсферне інтуїтивне мислення та емоційність. Емоційний інтелект (EQ) характеризує вмінням розуміти та контролювати свої емоції і зважати на емоції оточуючих. Після виступу усі зробили висновок, що навчатися ніколи не пізно, потрібно шукати нові можливості та випробування для себе, пам’ятаючи, що внутрішня рівновага, емпатія та відповідальність нам допоможуть.

 

Також молодь мала нагоду дізнатися багато цікавого про AIESEC, а саме про програму міжкультурних обмінів GlobalVolunteer. Стажування може проходити у 125 країнах та регіонах світу. Усі проекти базуються на 17 Цілях сталого розвитку ООН, тому окрім подорожей, знайомств, пізнання іншої культури, учасник програми обміну має змогу вплинути на покращення нашого суспільства.

 

Тернопільська молодіжна міська рада покликана сприяти взаємодії міської влади з молоддю міста, займається вирішенням питань, які впливають на життя молоді та її участь в усіх сферах життя суспільства в місті.

 

Метою зустрічі була популяризація молодіжного руху, поширення серед студентської молоді знань про можливості і механізми місцевого самоврядування, основи молодіжної політики, а також мотивація студентської молоді до активної участі у суспільному житті та розвитку міста.

 

 

к.е.н., доцент кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування Любезна І. В.